Sparris med parmesankräm och hasselnötssmör

Kan sparris bli bättre än färsk och grön? Ja, faktiskt. Det visar sig att parmesankräm och hasselnötssmör var det som fattades i drömmen om den perfekta primören. Ät och njut! 

 

Tips! Testa tång-rom om du vill ha en helt vegetarisk rätt.

20 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

229,65 kr

Sparris med parmesankräm och hasselnötssmör
  • 1 knippe

    sparris

  • 50 g

    smör

  • 0.5 dl

    hasselnötter, grovhackade

  • 80 g

    regnbågsrom

  • 0.5 kruka

    körvel

  • 0.5 st

    citron, skalet

PARMESANKRÄM

  • 2 dl

    parmesan, riven

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 klyftor

    vitlök

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, nötter och laktos

Ingredienser

  • 1 knippe

    sparris

  • 50 g

    smör

  • 0.5 dl

    hasselnötter, grovhackade

  • 80 g

    regnbågsrom

  • 0.5 kruka

    körvel

  • 0.5 st

    citron, skalet

PARMESANKRÄM

  • 2 dl

    parmesan, riven

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 klyftor

    vitlök

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, nötter och laktos

Gör så här

1. Smält smöret och låt det puttra tillsammans med de hackade hasselnötterna på medelvärme, tills det blivit svagt gyllene och doftar gott. Lyft av plattan.
2. Blanda ingredienserna till parmensankrämen. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka sparrisen i saltat vatten några minuter, tills de har mjuknat men har lite tuggmotstånd kvar (känn efter med en sticka).

4. Bred ut parmesankrämen på fyra assietter, fördela sparrisen ovanpå och toppa med det brynta smöret, regnbågsrom och körvel.

5. Avsluta med lite rivet citronskal, nymalen svartpeppar och flingsalt.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

229,65 kr

Köpklart recept för

229,65 kr