20 min
Portioner: 4
1 pkt bacon tärnat
300 g grön eller vit sparris
1 dl rostade pumpakärnor
salt och svartpeppar
NOBISSÅS:
1 ägg
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 dl matolja
1 klyfta pressad vitlök
2 msk hackad gräslök
salt och malen vitpeppar
1. Nobissås: Koka upp vatten med lite salt.
2. Koka ägget exakt 3 minuter, lyft ur och spola i kallt vatten.
3. Knäck ägget och skrapa ur det lösa innehållet i en mixer.
4. Tillsätt vinäger och senap och mixa ägget slät.
5. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning tills såsen tjocknat.
6. Häll över såsen i en skål, tillsätt vitlök och gräslök, smaka av med salt och peppar.
7. Knaperstek bacon och låt rinna av på papper.
8. Koka sparrisen al dente i saltat vatten.
9. Servera den nykokta sparrisen med nobissås, pumpafrön och baconsströssel.