Hemköp

Sparris med nobissås & baconströssel

20 min

Sparris med nobissås & baconströssel

Portioner: 4

Ingredienser

1 pkt bacon tärnat
300 g grön eller vit sparris
1 dl rostade pumpakärnor
salt och svartpeppar

NOBISSÅS:
1 ägg
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 dl matolja
1 klyfta pressad vitlök
2 msk hackad gräslök
salt och malen vitpeppar

Gör så här

1. Nobissås: Koka upp vatten med lite salt.

2. Koka ägget exakt 3 minuter, lyft ur och spola i kallt vatten.

3. Knäck ägget och skrapa ur det lösa innehållet i en mixer.

4. Tillsätt vinäger och senap och mixa ägget slät.

5. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning tills såsen tjocknat.

6. Häll över såsen i en skål, tillsätt vitlök och gräslök, smaka av med salt och peppar.

7. Knaperstek bacon och låt rinna av på papper.

8. Koka sparrisen al dente i saltat vatten.

9. Servera den nykokta sparrisen med nobissås, pumpafrön och baconsströssel.