Spätta i mustig tomatsås med basilika

20 min

Spätta i mustig tomatsås med basilika

Ingredienser

  • 600 g
    rödspätta filéer
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 st
    vitlöksklyftor, skivade
  • 1 st
    hackad gul lök
  • 1 fp
    körsbärstomat (eller babyplommontomat)
  • 3 msk
    röd pesto, Garant
  • 0.5 st
    pressad citron
  • 1 kruka
    färsk basilika
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 4 port
    ris (couscous eller pasta)

Gör så här

1. Koka riset enligt anvisning.

2. Värm oljan i en panna, fräs vitlök och lök utan att den blir brun. Tillsätt tomater och pesto smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Koka några minuter.

3. Lägg tomatsåsen i botten av en ugnsform. Lägg spättafiléerna ovanpå. Pressa citron och stänk lite olivolja över fisken. Sätt in i ugnen ca 10 minuter i 200°.

4. Toppa med basilika. Servera med kokt ris.

4 portioner