Hemköp

Spenat- & zucchinibaguetter

Recept från I säsong, nr 7 / 2019

30 min

Spenat- & zucchinibaguetter

Ingredienser

  • 3 dl
    vatten
  • 12 g
    färsk spenat
  • 0.25 paket
    jäst
  • 7 dl
    vetemjöl
  • 2 tsk
    salt
  • 2 tsk
    mortlade fänkålsfrön
  • 1 msk
    honung
  • 2 msk
    olivolja
  • 200 g
    zucchini
  • 1 dl
    pumpakärnor

Gör så här

1. Mixa spenat och vatten slätt med en mixerstav. Tillsätt jästen och mixa kort så att jästen löses upp.

2. Häll spenatvattnet i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en lös deg. Låt jäsa övertäckt ca 3 timmar eller tills den jäst upp ordentligt.

3. Ta ut degen på väl mjölad bänk, dela i 4 delar (eftersom degen är så lös är det lättare att forma 4 mindre baguetter än 2 större) med en degskrapa. Forma och vrid till baguetter med väl mjölade händer. Lägg över på bakplåtspapper (2 baguetter per papper). Låt jäsa övertäckta ca 1 timme.

4. Sätt ugnen på 250°. Ställ in en plåt i ugnen så att den blir het.

5. Ta ut plåten och skjutsa försiktigt över bakplåtspappret med baguetterna på plåten. Grädda i ca 15 minuter eller tills baguetterna har fin färg. Låt svalna på galler.

Köket tipsar: Är degen för lös så tillsätt ½ dl mjöl till när du blandar ihop degen.

4 portioner

Hemköp chat icon