Spenat- & zucchinibaguetter

Recept från I säsong, nr 7 / 2019

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

46,80 kr

Spenat- & zucchinibaguetter
  • 3 dl

    vatten

  • 12 g

    färsk spenat

  • 0.25 paket

    jäst

  • 7 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    salt

  • 2 tsk

    mortlade fänkålsfrön

  • 1 msk

    honung

  • 2 msk

    olivolja

  • 200 g

    zucchini

  • 1 dl

    pumpakärnor

Allergiinformation

gluten

Ingredienser

  • 3 dl

    vatten

  • 12 g

    färsk spenat

  • 0.25 paket

    jäst

  • 7 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    salt

  • 2 tsk

    mortlade fänkålsfrön

  • 1 msk

    honung

  • 2 msk

    olivolja

  • 200 g

    zucchini

  • 1 dl

    pumpakärnor

Allergiinformation

gluten

Gör så här

1. Mixa spenat och vatten slätt med en mixerstav. Tillsätt jästen och mixa kort så att jästen löses upp.

2. Häll spenatvattnet i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en lös deg. Låt jäsa övertäckt ca 3 timmar eller tills den jäst upp ordentligt.

3. Ta ut degen på väl mjölad bänk, dela i 4 delar (eftersom degen är så lös är det lättare att forma 4 mindre baguetter än 2 större) med en degskrapa. Forma och vrid till baguetter med väl mjölade händer. Lägg över på bakplåtspapper (2 baguetter per papper). Låt jäsa övertäckta ca 1 timme.

4. Sätt ugnen på 250°. Ställ in en plåt i ugnen så att den blir het.

5. Ta ut plåten och skjutsa försiktigt över bakplåtspappret med baguetterna på plåten. Grädda i ca 15 minuter eller tills baguetterna har fin färg. Låt svalna på galler.

Köket tipsar: Är degen för lös så tillsätt ½ dl mjöl till när du blandar ihop degen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

46,80 kr

Köpklart recept för

46,80 kr