BOTTEN
SPENATKRÄM
TOPPING
1. Sätt ugnen på 200°. Skala pumpan, ta bort fröhuset och dela i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt, ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta ca 40 minuter tills mjuka.
2. Lägg i en matberedare, mixa till en slät puré. Blanda med mandelmjöl, majsmjöl, pumpakärnor, oregano och salt.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzabottnar på bakplåtspappret. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills den har fått en skorpa och är genomstekt. Ta ut plåten och låt svalna.
4. Mixa färskost med spenat, basilika och vitlök, smaka av med salt, peppar och lite honung.
5. Skiva svampen och vänd med lite olivolja. Bred spenatkräm på bottnarna och toppa med svamp, rödlök, pinjenötter och basilikablad. Gratinera i 220° ca 7–8 minuter.
4 portioner