Spenatpizza på pumpabotten
70 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
257,90 kr
BOTTEN
1 st
butternutpumpa
2 dl
mandelmjöl
2 dl
majsmjöl
0.5 dl
hackade pumpakärnor
1 tsk
oregano
1 nypa
salt
SPENATKRÄM
200 g
färskost
65 g
bladspenat
0.5 kruka
basilika
1 st
liten vitlöksklyfta
1 tsk
flytande honung
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TOPPING
200 g
skivad portabellosvamp
1 st
skivad rödlök
0.5 dl
pinjenötter
1 knippe
basilikablad
Allergiinformation
mjölkprotein och nötter
Ingredienser
BOTTEN
1 st
butternutpumpa
2 dl
mandelmjöl
2 dl
majsmjöl
0.5 dl
hackade pumpakärnor
1 tsk
oregano
1 nypa
salt
SPENATKRÄM
200 g
färskost
65 g
bladspenat
0.5 kruka
basilika
1 st
liten vitlöksklyfta
1 tsk
flytande honung
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TOPPING
200 g
skivad portabellosvamp
1 st
skivad rödlök
0.5 dl
pinjenötter
1 knippe
basilikablad
Allergiinformation
mjölkprotein och nötter
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Skala pumpan, ta bort fröhuset och dela i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt, ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta ca 40 minuter tills mjuka.
2. Lägg i en matberedare, mixa till en slät puré. Blanda med mandelmjöl, majsmjöl, pumpakärnor, oregano och salt.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzabottnar på bakplåtspappret. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills den har fått en skorpa och är genomstekt. Ta ut plåten och låt svalna.
4. Mixa färskost med spenat, basilika och vitlök, smaka av med salt, peppar och lite honung.
5. Skiva svampen och vänd med lite olivolja. Bred spenatkräm på bottnarna och toppa med svamp, rödlök, pinjenötter och basilikablad. Gratinera i 220° ca 7–8 minuter.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
257,90 kr
Köpklart recept för
257,90 kr