Spenatsoppa – grundrecept

Vi vågar inte lova att du blir stark av vår spenatsoppa, men vi vågar lova att den är riktigt, riktigt god. Ännu godare blir den förstås om den serveras med kokta ägghalvor och krispigt bacon.

20 min

Spenatsoppa – grundrecept

Ingredienser

  • 2 msk
    smör
  • 3 msk
    vetemjöl
  • 2 dl
    grädde
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar (Utspädda med 1 liter vatten)
  • 300 g
    hackad fryst babyspenat
  • 1 tsk
    salt
  • 2 krm
    peppar
  • 4 st
    kokta ägg
  • 0.5 dl
    hackad gräslök

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet så det blandar sig.

2. Späd med grädde och buljong.

3. Låt koka upp under omrörning och sjud ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Tillsätt spenaten och låt den tina i soppan.

5. Servera med ägghalvor och lite hackad gräslök.

 

Serveringstips: Strimla ett paket bacon och knaperstek i panna. Låt rinna av på papper. Strössla över soppan.

4 portioner