45 min
Portioner: 4
katrinplommon
12 st katrinplommon
2 tsk chiliflakes
1 msk sherryvinäger
1 st kycklingbröst
200 g butternutpumpa
100 g chorizo, färsk och stark
1 knippe gräslök
olivolja
salt och svartpeppar
tandpetare
Lägg plommonen i en skål och häll över hett vatten så att det täcker. Låt plommonen stå i kyl över natten. Häll plommonspadet i en kastrull och koka ihop till en sirap tillsammans med sherryvinäger och chiliflakes. Skala pumpan och dela den på längden. Kärna ur, och gnid in pumpahalvornas utsidor med olivolja och salt, och lägg dem med snittytan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugn 150 tills den är helt mjuk, ca 40–50 minuter, och låt svalna. Skiva pumpahalvorna i 2 cm tjocka skivor och sedan i cirka 3 x 3 cm stora bitar. Bryn kycklingen i matolja och krydda med salt och peppar. Stek kycklingen klar i ugn i 150 till en innertemperatur av 68 grader. Låt kycklingen vila i 20minuter innan du skivar den i centimetertjocka skivor. Stek chorizon och skiva den sedan i 1 cm tjocka skivor. Skär gräslöken fint. Trä̈ upp pumpa, kyckling, korv och plommon på tandpetare. Ringla över lite plommonsirap och krydda med flingsalt. Värm i ugn i 150 i cirka 5 min före servering och toppa till sist med finskuren gräslök.