30 min
Portioner: 4
3 dl steel cut oats
4 dl mjölk
5 dl vatten
1⁄2 tsk salt
1 tsk outspädd kycklingfond
100 g grönkål
1 citron
2 msk olivolja
25 g smör
400 g ostronskivling
1 msk soja
4 ägg
1 msk vitvinsvinäger
2 avokador
salt
nymalen svartpeppar
1. Skär bort de träiga stammarna på grönkålen, Grovhacka kålen och lägg i en bunke tillsammans med olivolja och saften från en citron. Massera in vätskan i kålen. Det gör att den mjukar något.
2. Koka upp mjölk, vatten, salt, fond och steel cut oats. Rör om då och då. Koka enligt koktiden på förpackningen.
3. Riv svampen i grova bitar. Stek svampen hårt i smör. Avsluta med att tillsätta sojan och låta den koka in. Smaka av med salt och peppar.
4. Pochera äggen i sjudande vatten med vitvinsvinäger i ca 3 minuter och låt rinna av.
5. Lägg upp gröten i skålar och toppa med ägg, grönkål, svamp och skivad avokado.