LINSRAGU
1 schalottenlök
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
4 dl gröna linser
½ kruka timjan
200 g körsbärstomater
2 auberginer
2 msk olivolja
salt och peppar
TOPPING
75 g fetaost
Allergiinformation
laktos
LINSRAGU
1 schalottenlök
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
4 dl gröna linser
½ kruka timjan
200 g körsbärstomater
2 auberginer
2 msk olivolja
salt och peppar
TOPPING
75 g fetaost
Allergiinformation
laktos
1. Skala, täna och fräs lök, morot och vitlök i oljan några min, lägg i linserna och täck med vatten. Sjud sakta 25–30 min. Grovhacka timjan och dela tomaterna, lägg i dem de sista 5 min, salta och peppra.
2. Skär auberginen på längden och skär ett tunt rutmönster. Stek snabbt gyllene i olivolja i stekpanna. Krydda med salt och peppar.
3. Ugnsbaka dem klara i 175° ca 15 min. Strössla över fetaost.