Stekt brysselkål med gnocchi, salviasmör och pecorino
Det uppstår magi när man hårdsteker brysselkål i olja, salt och vitlök. Kombinerat med resterande ingredienser blir det en smaksensation.
30 min
Ingredienser
500 g
brysselkål
500 g
gnocchi
1 klyftor
vitlök
1 msk
olivolja (att steka i)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
hasselnötter, skalade
75 g
smör
12 blad
salvia
60 g
pecorino
1 st
citron
Gör så här
Ansa och skär brysselkålen i kvartar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
Värm en stor stekpanna på hög värme. Stek brysselkålen i rikligt med olja så att den nästan friteras. Tillsätt gnocchin och sänk värmen något. Salta. Stek tills kål och gnocchi blivit gyllenbruna och krispiga. Lägg i vitlöken, låt steka 1 minut på låg värme.
Hacka hasselnötterna grovt. Lägg nötterna i en liten kastrull med smöret. Låt smöret brynas under omrörning tills det skummar och doftar nötigt. Lägg i salviabladen efter halva tiden.
Lägg upp brysselkål och gnocchi i djupa tallrikar. Skeda över det brynta hasselnöts- och salviasmöret. Riv över pecorino och citronzest. Pressa över några droppar citronjuice och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.