Stekt brysselkål med gnocchi, salviasmör och pecorino

Det uppstår magi när man hårdsteker brysselkål i olja, salt och vitlök. Kombinerat med resterande ingredienser blir det en smaksensation.

30 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

283,60 kr

Stekt brysselkål med gnocchi, salviasmör och pecorino
  • 500 g

    brysselkål

  • 500 g

    gnocchi

  • 1 klyftor

    vitlök

  • 1 msk

    olivolja (att steka i)

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 0.5 dl

    hasselnötter, skalade

  • 75 g

    smör

  • 12 blad

    salvia

  • 60 g

    pecorino

  • 1 st

    citron

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter och laktos

Ingredienser

  • 500 g

    brysselkål

  • 500 g

    gnocchi

  • 1 klyftor

    vitlök

  • 1 msk

    olivolja (att steka i)

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 0.5 dl

    hasselnötter, skalade

  • 75 g

    smör

  • 12 blad

    salvia

  • 60 g

    pecorino

  • 1 st

    citron

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter och laktos

Gör så här

  1. Ansa och skär brysselkålen i kvartar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
  2. Värm en stor stekpanna på hög värme. Stek brysselkålen i rikligt med olja så att den nästan friteras. Tillsätt gnocchin och sänk värmen något. Salta. Stek tills kål och gnocchi blivit gyllenbruna och krispiga. Lägg i vitlöken, låt steka 1 minut på låg värme.
  3. Hacka hasselnötterna grovt. Lägg nötterna i en liten kastrull med smöret. Låt smöret brynas under omrörning tills det skummar och doftar nötigt. Lägg i salviabladen efter halva tiden.
  4. Lägg upp brysselkål och gnocchi i djupa tallrikar. Skeda över det brynta hasselnöts- och salviasmöret. Riv över pecorino och citronzest. Pressa över några droppar citronjuice och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

283,60 kr

Köpklart recept för

283,60 kr