Hemköp

Stekt brysselkål med gnocchi, salviasmör och pecorino

Det uppstår magi när man hårdsteker brysselkål i olja, salt och vitlök. Kombinerat med resterande ingredienser blir det en smaksensation.

30 min

Stekt brysselkål med gnocchi, salviasmör och pecorino

Ingredienser

  • 500 g
    brysselkål
  • 500 g
    gnocchi
  • 1 klyftor
    vitlök
  • 1 msk
    olivolja (att steka i)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 0.5 dl
    hasselnötter, skalade
  • 75 g
    smör
  • 12 blad
    salvia
  • 60 g
    pecorino
  • 1 st
    citron

Gör så här

  1. Ansa och skär brysselkålen i kvartar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
  2. Värm en stor stekpanna på hög värme. Stek brysselkålen i rikligt med olja så att den nästan friteras. Tillsätt gnocchin och sänk värmen något. Salta. Stek tills kål och gnocchi blivit gyllenbruna och krispiga. Lägg i vitlöken, låt steka 1 minut på låg värme.
  3. Hacka hasselnötterna grovt. Lägg nötterna i en liten kastrull med smöret. Låt smöret brynas under omrörning tills det skummar och doftar nötigt. Lägg i salviabladen efter halva tiden.
  4. Lägg upp brysselkål och gnocchi i djupa tallrikar. Skeda över det brynta hasselnöts- och salviasmöret. Riv över pecorino och citronzest. Pressa över några droppar citronjuice och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.

4 portioner

Hemköp chat icon