Stekt brysselkål med gnocchi, salviasmör och pecorino
Det uppstår magi när man hårdsteker brysselkål i olja, salt och vitlök. Kombinerat med resterande ingredienser blir det en smaksensation.
30 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
188,60 kr
500 g
brysselkål
500 g
gnocchi
1 klyftor
vitlök
1 msk
olivolja (att steka i)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
hasselnötter, skalade
75 g
smör
12 blad
salvia
60 g
pecorino
1 st
citron
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter och laktos
Ingredienser
500 g
brysselkål
500 g
gnocchi
1 klyftor
vitlök
1 msk
olivolja (att steka i)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
hasselnötter, skalade
75 g
smör
12 blad
salvia
60 g
pecorino
1 st
citron
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter och laktos
Gör så här
- Ansa och skär brysselkålen i kvartar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
- Värm en stor stekpanna på hög värme. Stek brysselkålen i rikligt med olja så att den nästan friteras. Tillsätt gnocchin och sänk värmen något. Salta. Stek tills kål och gnocchi blivit gyllenbruna och krispiga. Lägg i vitlöken, låt steka 1 minut på låg värme.
- Hacka hasselnötterna grovt. Lägg nötterna i en liten kastrull med smöret. Låt smöret brynas under omrörning tills det skummar och doftar nötigt. Lägg i salviabladen efter halva tiden.
- Lägg upp brysselkål och gnocchi i djupa tallrikar. Skeda över det brynta hasselnöts- och salviasmöret. Riv över pecorino och citronzest. Pressa över några droppar citronjuice och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
188,60 kr
Köpklart recept för
188,60 kr