Hemköp

Stekt grönkål med bacon & rödbetssmör

Recept från Hemlagat, Höst 2017

30 min

Stekt grönkål med bacon & rödbetssmör

Ingredienser

RÖDBETSSMÖR

  • 1 st
    kokt rödbeta
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 1 tsk
    chipotlepasta
  • 100 g
    smör, mjukt
  • 1 krm
    salt

STEKT GRÖNKÅL

  • 200 g
    grönkål
  • 1 paket
    bacon
  • 100 g
    chevré
  • 4 kvistar
    rosmarin
  • 2 krm
    salt
  • 2 krm
    malen svartpeppar
  • 2 msk
    smör till stekning

Gör så här

1. Koka rödbetan och låt svalna. Mixa rödbetan och låt purén rinna av i en finmaskig sil. Skala och hacka vitlöken fint. Lägg alla ingredienser i en skål och vispa ihop med en elvisp.

2. Skär bort de tjocka stjälkarna och riv kålen i stora bitar. Stek kålen i smör, salta och peppra. Stek baconet och låt det rinna av på en bit hushållspapper. Stek rosmarinen lätt. Lägg upp grönkålen, bacon och rosmarin i en skål och smula över chèvren. Servera med rödbetssmöret.

4 portioner

Hemköp chat icon