En underbar vårig kycklingrätt som får smak från härliga primörer och en supergod sås.
30 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
173,70 kr
4 st
majskycklingbröstfiléer
2 msk
smör- & rapsolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
PRIMÖRER
8 st
gröna sparrisar
1 knippe
haricots verts
4 st
knipplökar
1 knippe
späda morötter
200 g
färsk potatis
SÅS
3 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1 dl
crème fraiche
0.25 dl
kycklingfond, koncentrerad
1 knippe
bladpersilja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten och laktos
4 st
majskycklingbröstfiléer
2 msk
smör- & rapsolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
PRIMÖRER
8 st
gröna sparrisar
1 knippe
haricots verts
4 st
knipplökar
1 knippe
späda morötter
200 g
färsk potatis
SÅS
3 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1 dl
crème fraiche
0.25 dl
kycklingfond, koncentrerad
1 knippe
bladpersilja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten och laktos
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Koka potatisen.
3. Ansa sparris, bönor, morötter och knipplök. Koka i lättsaltat vatten 2–3 minuter. Kyl i iskallt vatten.
4. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek gyllenbrun i smör och olja. Stek klar i ugnen ca 15 minuter.
5. Häll grädde, mjölk, crème fraiche och kycklingfond i en kastrull, sjud ihop ca 5 minuter.
6. Plocka persiljan och mixa tillsammans med såsen till slät och grön. Smaka av med salt och peppar.
7. Skiva kycklingen och servera med grönsaker och persiljegräddsåsen.
Köpklart recept för totalt
173,70 kr
Köpklart recept för
173,70 kr