Stekt majskycklingbröst med persiljegräddsås & vårprimörer

En underbar vårig kycklingrätt som får smak från härliga primörer och en supergod sås.

30 min

16 ingredienser


Köpklart recept för totalt

173,70 kr

Stekt majskycklingbröst med persiljegräddsås & vårprimörer
  • 4 st

    majskycklingbröstfiléer

  • 2 msk

    smör- & rapsolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

PRIMÖRER

  • 8 st

    gröna sparrisar

  • 1 knippe

    haricots verts

  • 4 st

    knipplökar

  • 1 knippe

    späda morötter

  • 200 g

    färsk potatis

SÅS

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 1 dl

    mjölk

  • 1 dl

    crème fraiche

  • 0.25 dl

    kycklingfond, koncentrerad

  • 1 knippe

    bladpersilja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten och laktos

Ingredienser

  • 4 st

    majskycklingbröstfiléer

  • 2 msk

    smör- & rapsolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

PRIMÖRER

  • 8 st

    gröna sparrisar

  • 1 knippe

    haricots verts

  • 4 st

    knipplökar

  • 1 knippe

    späda morötter

  • 200 g

    färsk potatis

SÅS

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 1 dl

    mjölk

  • 1 dl

    crème fraiche

  • 0.25 dl

    kycklingfond, koncentrerad

  • 1 knippe

    bladpersilja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C.

2. Koka potatisen.

3. Ansa sparris, bönor, morötter och knipplök. Koka i lättsaltat vatten 2–3 minuter. Kyl i iskallt vatten.

4. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek gyllenbrun i smör och olja. Stek klar i ugnen ca 15 minuter.

5. Häll grädde, mjölk, crème fraiche och kycklingfond i en kastrull, sjud ihop ca 5 minuter.

6. Plocka persiljan och mixa tillsammans med såsen till slät och grön. Smaka av med salt och peppar.

7. Skiva kycklingen och servera med grönsaker och persiljegräddsåsen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

173,70 kr

Köpklart recept för

173,70 kr