Hemköp

Stekt majskycklingbröst med persiljegräddsås & vårprimörer

En underbar vårig kycklingrätt som får smak från härliga primörer och en supergod sås.

30 min

Stekt majskycklingbröst med persiljegräddsås & vårprimörer

Ingredienser

  • 4 st
    majskycklingbröstfiléer
  • 2 msk
    smör- & rapsolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

PRIMÖRER

  • 8 st
    gröna sparrisar
  • 1 knippe
    haricots verts
  • 4 st
    knipplökar
  • 1 knippe
    späda morötter
  • 200 g
    färsk potatis

SÅS

  • 3 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    mjölk
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 0.25 dl
    kycklingfond, koncentrerad
  • 1 knippe
    bladpersilja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C.

2. Koka potatisen.

3. Ansa sparris, bönor, morötter och knipplök. Koka i lättsaltat vatten 2–3 minuter. Kyl i iskallt vatten.

4. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek gyllenbrun i smör och olja. Stek klar i ugnen ca 15 minuter.

5. Häll grädde, mjölk, crème fraiche och kycklingfond i en kastrull, sjud ihop ca 5 minuter.

6. Plocka persiljan och mixa tillsammans med såsen till slät och grön. Smaka av med salt och peppar.

7. Skiva kycklingen och servera med grönsaker och persiljegräddsåsen.

4 portioner

320,20 kr
Hemköp chat icon