Stekt rödspätta med kapris och rödbetor

30 min

4 portionsspättor, hela
salt
peppar från kvarn
4 msk vetemjöl
4 msk smör
3 msk tärnade rödbetor
2 msk kapris
4 port kokt potatis
4 citron klyftor
1 knippe dill

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

4 portionsspättor, hela
salt
peppar från kvarn
4 msk vetemjöl
4 msk smör
3 msk tärnade rödbetor
2 msk kapris
4 port kokt potatis
4 citron klyftor
1 knippe dill

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

1. Krydda fiskarna med salt och peppar, vänd i mjöl.

2. Lägg smör i en stor stekpanna och stek fiskarna när smöret är brynt. Stek på hög värme, ca 3 minuter på varje sida.

3. Lägg upp de knaprigt stekta fiskarna på varma tallrikar. Fräs rödbetor och kapris i steksmöret och fördela det över spättorna.

4. Servera med kokt potatis, citronklyftor garnera med dill.