Vem älskar inte stuvade makaroner till köttbullarna eller falukorven? Exakt. I det här grundreceptet behövs ingen redning, du stuvar genom att koka dem mjuka i mjölk. Smakliga makaroner!
Tricket bakom stuvade makaroner är konsistensen. Rör om kontinuerligt och låt makaronerna puttra på låg värme tills de är helt mjuka. Koka inte de stuvade makaronerna för snabbt, då bränner mjölken fast i botten av kastrullen och smakar bränt.
20 min
4 ingredienser
Köpklart recept för totalt
34,45 kr
5 dl
idealmakaroner
1 l
mjölk 3%
0.5 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
5 dl
idealmakaroner
1 l
mjölk 3%
0.5 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Koka upp mjölken sakta på medelhög värme och tillsätt makaroner och salt.
2. Låt koka på svag värme under omrörning i ca 25 minuter.
3. Krydda den färdiga stuvningen med salt och peppar.
Du kan även krydda med lite muskotnöt för extra djup, eller en klick smör för extra krämighet och den där goda, smöriga smaken på dina stuvade makaroner.
Servera sen dina stuvade makaroner med med korv, stekt fläsk, bacon, lax eller köttbullar. För vegetariska alternativ, servera med en fräsch grönsallad, ångade grönsaker eller vegetariska biffar. Avsluta med till exempel ketchup, riven ost eller ett krispigt bröd.
Köpklart recept för totalt
34,45 kr
Köpklart recept för
34,45 kr