Suffléomelett med kimchi och cheddar

Fluffig, smakrik omelett som inte kräver någon större ansträngning att svänga ihop. Färdig kimchi på burk ger smaken.

Tips! Använd resterande kimchi i en nudelsallad, stekt ris eller blanda med majonnäs och sesamolja och servera till kyckling.

20 min

Suffléomelett med kimchi och cheddar

Ingredienser

  • 6 st
    ägg
  • 0.75 dl
    vispgrädde
  • 1.5 dl
    riven cheddarost
  • 0.5 tsk
    salt
  • 2 krm
    nymalen svartpeppar
  • 1 dl
    kimchi
  • 2 st
    avokado
  • 65 g
    grönsallad
  • 0.5 dl
    grovhackad färsk koriander

Gör så här

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman äggulor, vispgrädde, cheddar, salt och nymalen svartpeppar i en bunke.
  3. Lägg äggvitorna i en separat bunke och vispa med elvisp tills det blir vitt och fluffigt.
  4. Vänd ner äggvitorna i äggulesmeten och rör om ordentligt.
  5. Krama ur kimchin ordentligt så att den mesta vätskan försvinner. Blanda ner i smeten.
  6. Häll äggsmeten i en smord eller bakplåtspappersklädd ugnsfast form, ca 26 cm i diameter.
  7. Grädda tills smeten ”stannat” och fått lite färg.
  8. Skala och skiva avokadon och blanda med grönsallad och koriander.
  9. Servera suffléomeletten med avokadosallad och eventuellt ytterligare finriven cheddar och extra kimchi.

4 portioner