Suffléomelett med kimchi och cheddar
Fluffig, smakrik omelett som inte kräver någon större ansträngning att svänga ihop. Färdig kimchi på burk ger smaken.
Tips! Använd resterande kimchi i en nudelsallad, stekt ris eller blanda med majonnäs och sesamolja och servera till kyckling.
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
230,70 kr
6 st
ägg
0.75 dl
vispgrädde
1.5 dl
riven cheddarost
0.5 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
1 dl
kimchi
2 st
avokado
65 g
grönsallad
0.5 dl
grovhackad färsk koriander
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
6 st
ägg
0.75 dl
vispgrädde
1.5 dl
riven cheddarost
0.5 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
1 dl
kimchi
2 st
avokado
65 g
grönsallad
0.5 dl
grovhackad färsk koriander
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa samman äggulor, vispgrädde, cheddar, salt och nymalen svartpeppar i en bunke.
- Lägg äggvitorna i en separat bunke och vispa med elvisp tills det blir vitt och fluffigt.
- Vänd ner äggvitorna i äggulesmeten och rör om ordentligt.
- Krama ur kimchin ordentligt så att den mesta vätskan försvinner. Blanda ner i smeten.
- Häll äggsmeten i en smord eller bakplåtspappersklädd ugnsfast form, ca 26 cm i diameter.
- Grädda tills smeten ”stannat” och fått lite färg.
- Skala och skiva avokadon och blanda med grönsallad och koriander.
- Servera suffléomeletten med avokadosallad och eventuellt ytterligare finriven cheddar och extra kimchi.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
230,70 kr
Köpklart recept för
230,70 kr