Surdegstoast med mascarpone, ugnsrostade jordgubbar, mynta & pistagenötter

Recept från Hemlagat, Sommar 2019

30 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

185,65 kr

Surdegstoast med mascarpone, ugnsrostade jordgubbar, mynta & pistagenötter
  • 4 skivor

    surdegsbröd

  • 250 g

    mascarpone

  • 3 msk

    honung (1 msk till mascarponen + 2 msk till jordgubbarna)

  • 1 krm

    vaniljpulver

  • 1 tsk

    rivet limeskal

  • 2 msk

    grovt hackade pistagenötter

  • 1 msk

    finhackad mynta

  • 500 g

    färska jordgubbar

Ingredienser

  • 4 skivor

    surdegsbröd

  • 250 g

    mascarpone

  • 3 msk

    honung (1 msk till mascarponen + 2 msk till jordgubbarna)

  • 1 krm

    vaniljpulver

  • 1 tsk

    rivet limeskal

  • 2 msk

    grovt hackade pistagenötter

  • 1 msk

    finhackad mynta

  • 500 g

    färska jordgubbar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Ansa och dela jordgubbarna på längden, lägg i en ugnsfast form och ringla över honung. Rosta jordgubbarna i mitten av ugnen ca 20-25 min. Ta ut och låt svalna.

3. Blanda mascarponen med honung, vaniljpulver och limeskal.

4. Hacka pistagenötterna grovt.

5. Rosta bröden på båda sidor i en brödrost eller i en torr stekpanna.

6. Bred mascarponen över bröden och toppa med de rostade jordgubbarna. Strö över färsk mynta och hackade pistagenötter.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

185,65 kr

Köpklart recept för

185,65 kr