Recept från Hemlagat, Sommar 2019
30 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
185,65 kr
4 skivor
surdegsbröd
250 g
mascarpone
3 msk
honung (1 msk till mascarponen + 2 msk till jordgubbarna)
1 krm
vaniljpulver
1 tsk
rivet limeskal
2 msk
grovt hackade pistagenötter
1 msk
finhackad mynta
500 g
färska jordgubbar
4 skivor
surdegsbröd
250 g
mascarpone
3 msk
honung (1 msk till mascarponen + 2 msk till jordgubbarna)
1 krm
vaniljpulver
1 tsk
rivet limeskal
2 msk
grovt hackade pistagenötter
1 msk
finhackad mynta
500 g
färska jordgubbar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ansa och dela jordgubbarna på längden, lägg i en ugnsfast form och ringla över honung. Rosta jordgubbarna i mitten av ugnen ca 20-25 min. Ta ut och låt svalna.
3. Blanda mascarponen med honung, vaniljpulver och limeskal.
4. Hacka pistagenötterna grovt.
5. Rosta bröden på båda sidor i en brödrost eller i en torr stekpanna.
6. Bred mascarponen över bröden och toppa med de rostade jordgubbarna. Strö över färsk mynta och hackade pistagenötter.
Köpklart recept för totalt
185,65 kr
Köpklart recept för
185,65 kr