Hemköp

Svamp- & zucchinipizza på majs- & sesambotten

20 min

Svamp- & zucchinipizza på majs- & sesambotten

Portioner: 4

Ingredienser

BOTTEN:
2 ½ dl majsmjöl
½ dl solroskärnor
1 msk sesamfrön
¼ tsk salt
150 g färskost

TOPPING:
1 burk färdig tomatsås
1 zucchini (tunnhyvlad på längden)
100 g ostronskivling eller annan svamp
salt och peppar
2 dl riven västerbottensost
några blad basilika

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Blanda alla torra ingredienser. Vänd ner färskost och nyp ihop med fingrarna till en smidig deg.

3. Tryck ut degen på bakplåtspappersklädd plåt.

4. Grädda ca 5 minuter.

5. Ta ut bottnarna, toppa med tomatsås, grönsaker, ost och kryddor. Grädda ytterligare i 225° ca 5 minuter.

6. Toppa med basilika.

Tips: Gör gärna minipizzor. Trevligt som snacks.

Hemköp chat icon