Krämig svamppasta med Fussilioni al Bronzo

Recept från Barilla. En lättlagad krämig svamppasta gjord på champinjoner, timjan och valnötter. Servera den som en lyxig vardagsrätt eller en god helgmiddag. Väldigt smakrik och enkel att laga!

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

224,60 kr

Krämig svamppasta med Fussilioni al Bronzo
  • 400 g

    Barilla Fussilioni al Bronzo

  • 500 g

    champinjoner

  • 2 msk

    olivolja att steka i

  • 1 st

    schalottenlök

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    smör

  • 4 dl

    grädde

  • 2 tsk

    soja

  • 2 msk

    hackad färsk timjan

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TOPPING

  • 1 dl

    parmesanost

  • 50 g

    valnöt

  • 2 kvistar

    färsk timjan

Ingredienser

  • 400 g

    Barilla Fussilioni al Bronzo

  • 500 g

    champinjoner

  • 2 msk

    olivolja att steka i

  • 1 st

    schalottenlök

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    smör

  • 4 dl

    grädde

  • 2 tsk

    soja

  • 2 msk

    hackad färsk timjan

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TOPPING

  • 1 dl

    parmesanost

  • 50 g

    valnöt

  • 2 kvistar

    färsk timjan

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Gör svampsåsen under tiden. Skiva svampen. Stek i het olivolja, gärna i omgångar. Lägg svampen åt sidan så länge. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Lägg en klick smör i pannan. Stek schalottenlök och vitlök utan att de tar färg. Häll på grädde och soja. Lägg i hackad timjan och låt koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Vänd ner pastan i såsen. Lägg upp pastan och toppa med riven parmesanost, hackade valnötter och färsk timjan. Njut!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

224,60 kr

Köpklart recept för

224,60 kr