Recept från Barilla. En lättlagad krämig svamppasta gjord på champinjoner, timjan och valnötter. Servera den som en lyxig vardagsrätt eller en god helgmiddag. Väldigt smakrik och enkel att laga!
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
224,60 kr
400 g
Barilla Fussilioni al Bronzo
500 g
champinjoner
2 msk
olivolja att steka i
1 st
schalottenlök
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
smör
4 dl
grädde
2 tsk
soja
2 msk
hackad färsk timjan
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TOPPING
1 dl
parmesanost
50 g
valnöt
2 kvistar
färsk timjan
400 g
Barilla Fussilioni al Bronzo
500 g
champinjoner
2 msk
olivolja att steka i
1 st
schalottenlök
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
smör
4 dl
grädde
2 tsk
soja
2 msk
hackad färsk timjan
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TOPPING
1 dl
parmesanost
50 g
valnöt
2 kvistar
färsk timjan
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Gör svampsåsen under tiden. Skiva svampen. Stek i het olivolja, gärna i omgångar. Lägg svampen åt sidan så länge. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Lägg en klick smör i pannan. Stek schalottenlök och vitlök utan att de tar färg. Häll på grädde och soja. Lägg i hackad timjan och låt koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Vänd ner pastan i såsen. Lägg upp pastan och toppa med riven parmesanost, hackade valnötter och färsk timjan. Njut!
Köpklart recept för totalt
224,60 kr
Köpklart recept för
224,60 kr