Hemköp

Krämig svamppasta med Fussilioni al Bronzo

Recept från Barilla. En lättlagad krämig svamppasta gjord på champinjoner, timjan och valnötter. Servera den som en lyxig vardagsrätt eller en god helgmiddag. Väldigt smakrik och enkel att laga!

30 min

Krämig svamppasta med Fussilioni al Bronzo

Ingredienser

  • 400 g
    Barilla Fussilioni al Bronzo
  • 500 g
    champinjoner
  • 2 msk
    olivolja att steka i
  • 1 st
    schalottenlök
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 1 msk
    smör
  • 4 dl
    grädde
  • 2 tsk
    soja
  • 2 msk
    hackad färsk timjan
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TOPPING

  • 1 dl
    parmesanost
  • 50 g
    valnöt
  • 2 kvistar
    färsk timjan

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Gör svampsåsen under tiden. Skiva svampen. Stek i het olivolja, gärna i omgångar. Lägg svampen åt sidan så länge. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Lägg en klick smör i pannan. Stek schalottenlök och vitlök utan att de tar färg. Häll på grädde och soja. Lägg i hackad timjan och låt koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Vänd ner pastan i såsen. Lägg upp pastan och toppa med riven parmesanost, hackade valnötter och färsk timjan. Njut!

4 portioner