Svenska kräftor Cajun Style

Cajun-matlagning har sina rötter från Nordamerikanska södern och Louisiana i synnerhet. I det här receptet betyder det att man låter skaldjur koka ihop med en rejäl mängd grönsaker och örter. En vinnare på kräftkalaset!

30 min

Svenska kräftor Cajun Style

Ingredienser

  • 1 kg
    kräftor, kokta
  • 5 l
    vatten
  • 300 g
    färskpotatis
  • 1 st
    majskolv, delad
  • 1 st
    citron, klyftad
  • 1 st
    gul lök, klyftad
  • 1 st
    fänkål, delad i klyftor
  • 1 tsk
    fänkålsfrön
  • 3 st
    lagerblad
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 knippe
    krondill
  • 1 st
    röd chilifrukt, delad
  • 1 flaska
    Pale Ale
  • 0.5 msk
    salt
  • 1 tsk
    råsocker eller rörsocker

Gör så här

1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Dela majskolven i fyra bitar. Skär citronen i halvor.

2. Lägg majs, krondill, citron, potatis, chili, lök, öl, lagerblad och alla kryddor i grytan. Låt koka i 15 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig.

3. Låt kräftorna rinna av och lägg sedan ned dem i kastrullen. Låt dem hastigt bli varma och häll sedan bort allt det varma spadet. Hugg in och njut.

4 portioner

110,51 kr
Hemköp chat icon