Svenska kräftor Cajun Style

Cajun-matlagning har sina rötter från Nordamerikanska södern och Louisiana i synnerhet. I det här receptet betyder det att man låter kräftor koka ihop med en rejäl mängd grönsaker och örter, såsom exempelvis dillkronor och öl. En vinnare på kräftkalaset!

30 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

142,14 kr

Svenska kräftor Cajun Style
  • 1 kg

    kräftor, kokta

  • 5 l

    vatten

  • 300 g

    färskpotatis

  • 1 st

    majskolv, delad

  • 1 st

    citron, klyftad

  • 1 st

    gul lök, klyftad

  • 1 st

    fänkål, delad i klyftor

  • 1 tsk

    fänkålsfrön

  • 3 st

    lagerblad

  • 1 tsk

    svartpeppar

  • 1 knippe

    krondill

  • 1 st

    röd chilifrukt, delad

  • 1 flaska

    Pale Ale

  • 0.5 msk

    salt

  • 1 tsk

    råsocker eller rörsocker

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Ingredienser

  • 1 kg

    kräftor, kokta

  • 5 l

    vatten

  • 300 g

    färskpotatis

  • 1 st

    majskolv, delad

  • 1 st

    citron, klyftad

  • 1 st

    gul lök, klyftad

  • 1 st

    fänkål, delad i klyftor

  • 1 tsk

    fänkålsfrön

  • 3 st

    lagerblad

  • 1 tsk

    svartpeppar

  • 1 knippe

    krondill

  • 1 st

    röd chilifrukt, delad

  • 1 flaska

    Pale Ale

  • 0.5 msk

    salt

  • 1 tsk

    råsocker eller rörsocker

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Gör så här

1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.

2. Dela majskolven i fyra bitar.

3. Skär citronen i halvor.

4. Lägg majs, krondill, citron, potatis, chili, lök, öl, lagerblad och alla kryddor i grytan.

5. Låt koka i 15 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig.

6. Låt kräftorna rinna av och lägg sedan ned dem i kastrullen.

7. Låt dem hastigt bli varma och häll sedan bort allt det varma spadet.

8. Hugg in och njut!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

142,14 kr

Köpklart recept för

142,14 kr