Cajun-matlagning har sina rötter från Nordamerikanska södern och Louisiana i synnerhet. I det här receptet betyder det att man låter kräftor koka ihop med en rejäl mängd grönsaker och örter, såsom exempelvis dillkronor och öl. En vinnare på kräftkalaset!
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
142,14 kr
1 kg
kräftor, kokta
5 l
vatten
300 g
färskpotatis
1 st
majskolv, delad
1 st
citron, klyftad
1 st
gul lök, klyftad
1 st
fänkål, delad i klyftor
1 tsk
fänkålsfrön
3 st
lagerblad
1 tsk
svartpeppar
1 knippe
krondill
1 st
röd chilifrukt, delad
1 flaska
Pale Ale
0.5 msk
salt
1 tsk
råsocker eller rörsocker
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1 kg
kräftor, kokta
5 l
vatten
300 g
färskpotatis
1 st
majskolv, delad
1 st
citron, klyftad
1 st
gul lök, klyftad
1 st
fänkål, delad i klyftor
1 tsk
fänkålsfrön
3 st
lagerblad
1 tsk
svartpeppar
1 knippe
krondill
1 st
röd chilifrukt, delad
1 flaska
Pale Ale
0.5 msk
salt
1 tsk
råsocker eller rörsocker
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.
2. Dela majskolven i fyra bitar.
3. Skär citronen i halvor.
4. Lägg majs, krondill, citron, potatis, chili, lök, öl, lagerblad och alla kryddor i grytan.
5. Låt koka i 15 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig.
6. Låt kräftorna rinna av och lägg sedan ned dem i kastrullen.
7. Låt dem hastigt bli varma och häll sedan bort allt det varma spadet.
8. Hugg in och njut!
Köpklart recept för totalt
142,14 kr
Köpklart recept för
142,14 kr