Det här receptet på fishtacos är det närmaste du kan komma Mexiko på grillen. Grilla en hel fisk med örtolja som du i sin tur drar isär som pulled fish. Servera allt med picklad rödlök, tomatillo- & avokadosås och en stark tomat- & chipotleröra. Ett gott och spännande sätt att laga fisk på grillfesten!
20 min
30 ingredienser
Köpklart recept för totalt
289,33 kr
2 st
bream eller annan hel fisk, urtagna och fjällade (ej tillgängligt online)
2 st
skivade röd chili
2 st
skivade lime
1 kruka
färska örter som koriander, persilja eller rosmarin.
1 nypa
salt
1 msk
olivolja
ÖRTOLJA
1 dl
olivolja
1 dl
hackade färska örter
0.5 st
citron, pressad
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
LIMEPICKLAD RÖDLÖK
2 st
strimlade rödlökar
2 st
pressade lime
0.5 dl
äppelcidervinäger
0.5 tsk
torkad oregano
1 st
kanelstång
TOMATILLO- & AVOKADOSÅS
2 st
avokado
3 st
skalade vitlöksklyftor
1 kruka
grovhackad koriander
6 st
grovhackade tomatillos eller gröna tomater (ej tillgängligt online)
1 knippe
skivad salladslök
2 st
grovhackade jalapeños
3 st
pressade lime
1 nypa
flingsalt
TOMAT- & CHIPOTLESÅS
4 st
tärnade tomater
1 st
hackad rödlök
2 st
hackade vitlöksklyftor
1 burk
Chipotles en Adobo, Garant
2 dl
vatten
1 nypa
salt
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
2 st
bream eller annan hel fisk, urtagna och fjällade (ej tillgängligt online)
2 st
skivade röd chili
2 st
skivade lime
1 kruka
färska örter som koriander, persilja eller rosmarin.
1 nypa
salt
1 msk
olivolja
ÖRTOLJA
1 dl
olivolja
1 dl
hackade färska örter
0.5 st
citron, pressad
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
LIMEPICKLAD RÖDLÖK
2 st
strimlade rödlökar
2 st
pressade lime
0.5 dl
äppelcidervinäger
0.5 tsk
torkad oregano
1 st
kanelstång
TOMATILLO- & AVOKADOSÅS
2 st
avokado
3 st
skalade vitlöksklyftor
1 kruka
grovhackad koriander
6 st
grovhackade tomatillos eller gröna tomater (ej tillgängligt online)
1 knippe
skivad salladslök
2 st
grovhackade jalapeños
3 st
pressade lime
1 nypa
flingsalt
TOMAT- & CHIPOTLESÅS
4 st
tärnade tomater
1 st
hackad rödlök
2 st
hackade vitlöksklyftor
1 burk
Chipotles en Adobo, Garant
2 dl
vatten
1 nypa
salt
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. Torka fiskarna med papper.
2. Fyll fiskarna med chili och lime.
3. Blanda örtoljan.
4. Pensla med olja och gnid in med salt. Grilla på hög värme under lock ca 5 minuter. Häll örtolja på fisken och servera.
5. LIMEPICKLAD RÖDLÖK: Blanda samman allt och låt stå och dra minst 15 minuter. (Håller sig 1–2 veckor i kylskåp.)
6. TOMATILLO- & AVOKADOSÅS: Mixa samtliga ingredienser, smaka av med salt och limejuice. Konsistensen ska vara som en ketchup.
7. TOMAT- & CHIPOTLESÅS : Mixa samtliga ingredienser, koka samman ca 10 minuter. Låt svalna, häll på flaska.
Köpklart recept för totalt
289,33 kr
Köpklart recept för
289,33 kr