Det här receptet på fishtacos är det närmaste du kan komma Mexiko på grillen. Grilla en hel fisk med örtolja som du i sin tur drar isär som pulled fish. Servera allt med picklad rödlök, tomatillo- & avokadosås och en stark tomat- & chipotleröra. Ett gott och spännande sätt att laga fisk på grillfesten!
20 min
ÖRTOLJA
LIMEPICKLAD RÖDLÖK
TOMATILLO- & AVOKADOSÅS
TOMAT- & CHIPOTLESÅS
1. Torka fiskarna med papper.
2. Fyll fiskarna med chili och lime.
3. Blanda örtoljan.
4. Pensla med olja och gnid in med salt. Grilla på hög värme under lock ca 5 minuter. Häll örtolja på fisken och servera.
5. LIMEPICKLAD RÖDLÖK: Blanda samman allt och låt stå och dra minst 15 minuter. (Håller sig 1–2 veckor i kylskåp.)
6. TOMATILLO- & AVOKADOSÅS: Mixa samtliga ingredienser, smaka av med salt och limejuice. Konsistensen ska vara som en ketchup.
7. TOMAT- & CHIPOTLESÅS : Mixa samtliga ingredienser, koka samman ca 10 minuter. Låt svalna, häll på flaska.
4 portioner