Tacos de pescado med limepicklad rödlök, tomatillo och chipotlesås

Det här receptet på fishtacos är det närmaste du kan komma Mexiko på grillen. Grilla en hel fisk med örtolja som du i sin tur drar isär som pulled fish. Servera allt med picklad rödlök, tomatillo- & avokadosås och en stark tomat- & chipotleröra. Ett gott och spännande sätt att laga fisk på grillfesten!

20 min

30 ingredienser


Köpklart recept för totalt

289,33 kr

Tacos de pescado med limepicklad rödlök, tomatillo och chipotlesås
  • 2 st

    bream eller annan hel fisk, urtagna och fjällade (ej tillgängligt online)

  • 2 st

    skivade röd chili

  • 2 st

    skivade lime

  • 1 kruka

    färska örter som koriander, persilja eller rosmarin.

  • 1 nypa

    salt

  • 1 msk

    olivolja

ÖRTOLJA

  • 1 dl

    olivolja

  • 1 dl

    hackade färska örter

  • 0.5 st

    citron, pressad

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

LIMEPICKLAD RÖDLÖK

  • 2 st

    strimlade rödlökar

  • 2 st

    pressade lime

  • 0.5 dl

    äppelcidervinäger

  • 0.5 tsk

    torkad oregano

  • 1 st

    kanelstång

TOMATILLO- & AVOKADOSÅS

  • 2 st

    avokado

  • 3 st

    skalade vitlöksklyftor

  • 1 kruka

    grovhackad koriander

  • 6 st

    grovhackade tomatillos eller gröna tomater (ej tillgängligt online)

  • 1 knippe

    skivad salladslök

  • 2 st

    grovhackade jalapeños

  • 3 st

    pressade lime

  • 1 nypa

    flingsalt

TOMAT- & CHIPOTLESÅS

  • 4 st

    tärnade tomater

  • 1 st

    hackad rödlök

  • 2 st

    hackade vitlöksklyftor

  • 1 burk

    Chipotles en Adobo, Garant

  • 2 dl

    vatten

  • 1 nypa

    salt

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Ingredienser

  • 2 st

    bream eller annan hel fisk, urtagna och fjällade (ej tillgängligt online)

  • 2 st

    skivade röd chili

  • 2 st

    skivade lime

  • 1 kruka

    färska örter som koriander, persilja eller rosmarin.

  • 1 nypa

    salt

  • 1 msk

    olivolja

ÖRTOLJA

  • 1 dl

    olivolja

  • 1 dl

    hackade färska örter

  • 0.5 st

    citron, pressad

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

LIMEPICKLAD RÖDLÖK

  • 2 st

    strimlade rödlökar

  • 2 st

    pressade lime

  • 0.5 dl

    äppelcidervinäger

  • 0.5 tsk

    torkad oregano

  • 1 st

    kanelstång

TOMATILLO- & AVOKADOSÅS

  • 2 st

    avokado

  • 3 st

    skalade vitlöksklyftor

  • 1 kruka

    grovhackad koriander

  • 6 st

    grovhackade tomatillos eller gröna tomater (ej tillgängligt online)

  • 1 knippe

    skivad salladslök

  • 2 st

    grovhackade jalapeños

  • 3 st

    pressade lime

  • 1 nypa

    flingsalt

TOMAT- & CHIPOTLESÅS

  • 4 st

    tärnade tomater

  • 1 st

    hackad rödlök

  • 2 st

    hackade vitlöksklyftor

  • 1 burk

    Chipotles en Adobo, Garant

  • 2 dl

    vatten

  • 1 nypa

    salt

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Gör så här

1. Torka fiskarna med papper.

2. Fyll fiskarna med chili och lime.

3. Blanda örtoljan.

4. Pensla med olja och gnid in med salt. Grilla på hög värme under lock ca 5 minuter. Häll örtolja på fisken och servera.

5. LIMEPICKLAD RÖDLÖK: Blanda samman allt och låt stå och dra minst 15 minuter. (Håller sig 1–2 veckor i kylskåp.)

6. TOMATILLO- & AVOKADOSÅS: Mixa samtliga ingredienser, smaka av med salt och limejuice. Konsistensen ska vara som en ketchup.

7. TOMAT- & CHIPOTLESÅS : Mixa samtliga ingredienser, koka samman ca 10 minuter. Låt svalna, häll på flaska.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

289,33 kr

Köpklart recept för

289,33 kr