Ragu är i regel en variant av stuvning där kött har fått koka länge med grönsaker så det blir mört. I det här receptet blandar vi en fantastisk ragu på viltkött med morot, vin, selleri - med nykokt tagliatelle, toppad med svamp, parmesan och körsbärstomater. Perfekt för helgmiddagen!
220 min
TILL SERVERING
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Fräs köttet i 3 msk olja till fin yta i en gjutjärnsgryta på hög värme. Sänk värmen, tillsätt 1 msk smör och stek klart. Salta och pudra på vetemjöl. Tillsätt vin, fond, vatten och tomater. Ställ grytan i ugnen.
3. Tärna panchettan och fräs utan olja. Tillsätt i grytan.
4. Finhacka lök, morot, selleri och rotselleri. Fräs i 3 msk olja. Finhacka vitlöken och tillsätt. Fräs tills det mjuknar. Blanda i tomatpuré och stek 1 minut.Tillsätt i grytan.
5. Blanchera steklökarna i kokande vatten 30 sek. Skala och tillsätt dem, mjölk, kanel, nejlikor och lagerblad i grytan. Sänk värmen till 150° och tillaga i ugnen utan lock i 3 timmar, tills köttet är så mört att man kan dra isär det.
6. Fräs svampen i 1 msk olja på hög värme. Sänk värmen, tillsätt 1 msk smör, rosmarin, salt och peppar. Stek gyllene.
7. Koka tagliatellen al dente i saltat vatten. Blanda med ragun och toppa med svamp. Servera med riven parmesan, peppar och sallad med rostade brödsmulor.
Tips! Vill du ha rätten vego? Koka ragun med linser i stället för kött. Då blir koktiden betydligt kortare.
6 portioner