Ragu är i regel en variant av stuvning där kött har fått koka länge med grönsaker så det blir mört. I det här receptet blandar vi en fantastisk ragu på viltkött med morot, vin, selleri - med nykokt tagliatelle, toppad med svamp, parmesan och körsbärstomater. Perfekt för helgmiddagen!
220 min
31 ingredienser
Köpklart recept för totalt
319,70 kr
1 kg
köttbitar av vildsvin, hjort eller älg (ej tillgängligt online)
150 g
panchetta eller sidfläsk
2 msk
vetemjöl
2 dl
rött vin
2 msk
koncentrerad fond, vilt eller kalv
2 dl
vatten
2 burk
konserverade körsbärstomater
1 st
gul lök
1 st
morot
2 stjälkar
selleri
300 g
rotselleri
4 st
vitlöksklyftor
3 msk
tomatpuré
15 st
steklökar
1 dl
mjölk
1 tsk
kanel
2 st
nejlikor
3 st
lagerblad
200 g
svamp, gärna kantareller
1 msk
rapsolja
1 msk
smör
1 msk
rosmarin
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 fp
tagliatelle
TILL SERVERING
3 dl
finriven parmesan till servering
0.5 kruka
gröna blad
1 st
citron (ca. 1 msk saft från)
1 msk
olivolja
1 st
tunt skivad rödlök
1 näve
rostade brödsmulor
Allergiinformation
gluten och ägg
1 kg
köttbitar av vildsvin, hjort eller älg (ej tillgängligt online)
150 g
panchetta eller sidfläsk
2 msk
vetemjöl
2 dl
rött vin
2 msk
koncentrerad fond, vilt eller kalv
2 dl
vatten
2 burk
konserverade körsbärstomater
1 st
gul lök
1 st
morot
2 stjälkar
selleri
300 g
rotselleri
4 st
vitlöksklyftor
3 msk
tomatpuré
15 st
steklökar
1 dl
mjölk
1 tsk
kanel
2 st
nejlikor
3 st
lagerblad
200 g
svamp, gärna kantareller
1 msk
rapsolja
1 msk
smör
1 msk
rosmarin
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 fp
tagliatelle
TILL SERVERING
3 dl
finriven parmesan till servering
0.5 kruka
gröna blad
1 st
citron (ca. 1 msk saft från)
1 msk
olivolja
1 st
tunt skivad rödlök
1 näve
rostade brödsmulor
Allergiinformation
gluten och ägg
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Fräs köttet i 3 msk olja till fin yta i en gjutjärnsgryta på hög värme. Sänk värmen, tillsätt 1 msk smör och stek klart. Salta och pudra på vetemjöl. Tillsätt vin, fond, vatten och tomater. Ställ grytan i ugnen.
3. Tärna panchettan och fräs utan olja. Tillsätt i grytan.
4. Finhacka lök, morot, selleri och rotselleri. Fräs i 3 msk olja. Finhacka vitlöken och tillsätt. Fräs tills det mjuknar. Blanda i tomatpuré och stek 1 minut.Tillsätt i grytan.
5. Blanchera steklökarna i kokande vatten 30 sek. Skala och tillsätt dem, mjölk, kanel, nejlikor och lagerblad i grytan. Sänk värmen till 150° och tillaga i ugnen utan lock i 3 timmar, tills köttet är så mört att man kan dra isär det.
6. Fräs svampen i 1 msk olja på hög värme. Sänk värmen, tillsätt 1 msk smör, rosmarin, salt och peppar. Stek gyllene.
7. Koka tagliatellen al dente i saltat vatten. Blanda med ragun och toppa med svamp. Servera med riven parmesan, peppar och sallad med rostade brödsmulor.
Tips! Vill du ha rätten vego? Koka ragun med linser i stället för kött. Då blir koktiden betydligt kortare.
Köpklart recept för totalt
319,70 kr
Köpklart recept för
319,70 kr