Tagliatelle med mustig ragu på vilt

Ragu är i regel en variant av stuvning där kött har fått koka länge med grönsaker så det blir mört. I det här receptet blandar vi en fantastisk ragu på viltkött med morot, vin, selleri - med nykokt tagliatelle, toppad med svamp, parmesan och körsbärstomater. Perfekt för helgmiddagen!

220 min

31 ingredienser


Köpklart recept för totalt

319,70 kr

Tagliatelle med mustig ragu på vilt
  • 1 kg

    köttbitar av vildsvin, hjort eller älg (ej tillgängligt online)

  • 150 g

    panchetta eller sidfläsk

  • 2 msk

    vetemjöl

  • 2 dl

    rött vin

  • 2 msk

    koncentrerad fond, vilt eller kalv

  • 2 dl

    vatten

  • 2 burk

    konserverade körsbärstomater

  • 1 st

    gul lök

  • 1 st

    morot

  • 2 stjälkar

    selleri

  • 300 g

    rotselleri

  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 3 msk

    tomatpuré

  • 15 st

    steklökar

  • 1 dl

    mjölk

  • 1 tsk

    kanel

  • 2 st

    nejlikor

  • 3 st

    lagerblad

  • 200 g

    svamp, gärna kantareller

  • 1 msk

    rapsolja

  • 1 msk

    smör

  • 1 msk

    rosmarin

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 fp

    tagliatelle

TILL SERVERING

  • 3 dl

    finriven parmesan till servering

  • 0.5 kruka

    gröna blad

  • 1 st

    citron (ca. 1 msk saft från)

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 st

    tunt skivad rödlök

  • 1 näve

    rostade brödsmulor

Allergiinformation

gluten och ägg

Ingredienser

  • 1 kg

    köttbitar av vildsvin, hjort eller älg (ej tillgängligt online)

  • 150 g

    panchetta eller sidfläsk

  • 2 msk

    vetemjöl

  • 2 dl

    rött vin

  • 2 msk

    koncentrerad fond, vilt eller kalv

  • 2 dl

    vatten

  • 2 burk

    konserverade körsbärstomater

  • 1 st

    gul lök

  • 1 st

    morot

  • 2 stjälkar

    selleri

  • 300 g

    rotselleri

  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 3 msk

    tomatpuré

  • 15 st

    steklökar

  • 1 dl

    mjölk

  • 1 tsk

    kanel

  • 2 st

    nejlikor

  • 3 st

    lagerblad

  • 200 g

    svamp, gärna kantareller

  • 1 msk

    rapsolja

  • 1 msk

    smör

  • 1 msk

    rosmarin

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 fp

    tagliatelle

TILL SERVERING

  • 3 dl

    finriven parmesan till servering

  • 0.5 kruka

    gröna blad

  • 1 st

    citron (ca. 1 msk saft från)

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 st

    tunt skivad rödlök

  • 1 näve

    rostade brödsmulor

Allergiinformation

gluten och ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Fräs köttet i 3 msk olja till fin yta i en gjutjärnsgryta på hög värme. Sänk värmen, tillsätt 1 msk smör och stek klart. Salta och pudra på vetemjöl. Tillsätt vin, fond, vatten och tomater. Ställ grytan i ugnen.

3. Tärna panchettan och fräs utan olja. Tillsätt i grytan.

4. Finhacka lök, morot, selleri och rotselleri. Fräs i 3 msk olja. Finhacka vitlöken och tillsätt. Fräs tills det mjuknar. Blanda i tomatpuré och stek 1 minut.Tillsätt i grytan.

5. Blanchera steklökarna i kokande vatten 30 sek. Skala och tillsätt dem, mjölk, kanel, nejlikor och lagerblad i grytan. Sänk värmen till 150° och tillaga i ugnen utan lock i 3 timmar, tills köttet är så mört att man kan dra isär det.

6. Fräs svampen i 1 msk olja på hög värme. Sänk värmen, tillsätt 1 msk smör, rosmarin, salt och peppar. Stek gyllene.

7. Koka tagliatellen al dente i saltat vatten. Blanda med ragun och toppa med svamp. Servera med riven parmesan, peppar och sallad med rostade brödsmulor.

Tips! Vill du ha rätten vego? Koka ragun med linser i stället för kött. Då blir koktiden betydligt kortare.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

319,70 kr

Köpklart recept för

319,70 kr