Hemköp

Tagliatelle med mustig ragu på vilt

Ragu är i regel en variant av stuvning där kött har fått koka länge med grönsaker så det blir mört. I det här receptet blandar vi en fantastisk ragu på viltkött med morot, vin, selleri - med nykokt tagliatelle, toppad med svamp, parmesan och körsbärstomater. Perfekt för helgmiddagen!

220 min

Tagliatelle med mustig ragu på vilt

Ingredienser

  • 1 kg
    köttbitar av vildsvin, hjort eller älg (ej tillgängligt online)
  • 150 g
    panchetta eller sidfläsk
  • 2 msk
    vetemjöl
  • 2 dl
    rött vin
  • 2 msk
    koncentrerad fond, vilt eller kalv
  • 2 dl
    vatten
  • 2 burk
    konserverade körsbärstomater
  • 1 st
    gul lök
  • 1 st
    morot
  • 2 stjälkar
    selleri
  • 300 g
    rotselleri
  • 4 st
    vitlöksklyftor
  • 3 msk
    tomatpuré
  • 15 st
    steklökar
  • 1 dl
    mjölk
  • 1 tsk
    kanel
  • 2 stycken
    nejlikor
  • 3 st
    lagerblad
  • 200 g
    svamp, gärna kantareller
  • 1 msk
    rapsolja
  • 1 msk
    smör
  • 1 msk
    rosmarin
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 fp
    tagliatelle

TILL SERVERING

  • 3 dl
    finriven parmesan till servering
  • 0.5 kruka
    gröna blad
  • 1 st
    citron (ca. 1 msk saft från)
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 st
    tunt skivad rödlök
  • 1 näve
    rostade brödsmulor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Fräs köttet i 3 msk olja till fin yta i en gjutjärnsgryta på hög värme. Sänk värmen, tillsätt 1 msk smör och stek klart. Salta och pudra på vetemjöl. Tillsätt vin, fond, vatten och tomater. Ställ grytan i ugnen.

3. Tärna panchettan och fräs utan olja. Tillsätt i grytan.

4. Finhacka lök, morot, selleri och rotselleri. Fräs i 3 msk olja. Finhacka vitlöken och tillsätt. Fräs tills det mjuknar. Blanda i tomatpuré och stek 1 minut.Tillsätt i grytan.

5. Blanchera steklökarna i kokande vatten 30 sek. Skala och tillsätt dem, mjölk, kanel, nejlikor och lagerblad i grytan. Sänk värmen till 150° och tillaga i ugnen utan lock i 3 timmar, tills köttet är så mört att man kan dra isär det.

6. Fräs svampen i 1 msk olja på hög värme. Sänk värmen, tillsätt 1 msk smör, rosmarin, salt och peppar. Stek gyllene.

7. Koka tagliatellen al dente i saltat vatten. Blanda med ragun och toppa med svamp. Servera med riven parmesan, peppar och sallad med rostade brödsmulor.

Tips! Vill du ha rätten vego? Koka ragun med linser i stället för kött. Då blir koktiden betydligt kortare.

6 portioner

307,00 kr
Hemköp chat icon