Tatatki på oxfilé

Är man vegetarian ska man nog inte läsa vidare, men gillar man kött är det här en riktig hit. Oxfilé som bara bryns på ytan och är rå inuti. Vad sägs?

20 min

16 ingredienser


Köpklart recept för totalt

797,34 kr

Tatatki på oxfilé
  • 300 g

    putsad oxfilé

  • 2 msk

    matolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ponzusås

  • 1 cm

    ingefära

  • 1 st

    pressad vitlöksklyfta

  • 0.5 st

    apelsin, saft från

  • 0.5 st

    lime, saft från

  • 2 msk

    japansk soja

  • 1 msk

    risvinäger

  • 1 tsk

    socker

Till servering

  • 5 st

    tunnskivade vitlöksklyftor

  • 1 dl

    matolja

  • 1 st

    strimlad kålrabbi

  • 5 st

    grovstrimlade salladsblad

  • 1 kruka

    koriander

Allergiinformation

soja

Ingredienser

  • 300 g

    putsad oxfilé

  • 2 msk

    matolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ponzusås

  • 1 cm

    ingefära

  • 1 st

    pressad vitlöksklyfta

  • 0.5 st

    apelsin, saft från

  • 0.5 st

    lime, saft från

  • 2 msk

    japansk soja

  • 1 msk

    risvinäger

  • 1 tsk

    socker

Till servering

  • 5 st

    tunnskivade vitlöksklyftor

  • 1 dl

    matolja

  • 1 st

    strimlad kålrabbi

  • 5 st

    grovstrimlade salladsblad

  • 1 kruka

    koriander

Allergiinformation

soja

Gör så här

1. Värm olja i en panna och bryn köttet runt om ca 2 min på varje sida. Ta av från plattan och krydda med salt och peppar. Låt köttet vila ca 15 min i smörpapper.

2. Gör Ponzusås genom att blanda samman alla ingredienser. Rör tills sockret löst sig, smaka av.

3. Värm oljan till 160° och fritera vitlöksklyftorna gyllenbruna, låt dem rinna av på ett hushållspapper.

4. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat tillsammans med tunnskivad kålrabbi och salladsblad. Ringla dressingen över och toppa med grovhackad koriander och friterad vitlök.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

797,34 kr

Köpklart recept för

797,34 kr