Är man vegetarian ska man nog inte läsa vidare, men gillar man kött är det här en riktig hit. Oxfilé som bara bryns på ytan och är rå inuti. Vad sägs?
20 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
797,34 kr
300 g
putsad oxfilé
2 msk
matolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Ponzusås
1 cm
ingefära
1 st
pressad vitlöksklyfta
0.5 st
apelsin, saft från
0.5 st
lime, saft från
2 msk
japansk soja
1 msk
risvinäger
1 tsk
socker
Till servering
5 st
tunnskivade vitlöksklyftor
1 dl
matolja
1 st
strimlad kålrabbi
5 st
grovstrimlade salladsblad
1 kruka
koriander
Allergiinformation
soja
300 g
putsad oxfilé
2 msk
matolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Ponzusås
1 cm
ingefära
1 st
pressad vitlöksklyfta
0.5 st
apelsin, saft från
0.5 st
lime, saft från
2 msk
japansk soja
1 msk
risvinäger
1 tsk
socker
Till servering
5 st
tunnskivade vitlöksklyftor
1 dl
matolja
1 st
strimlad kålrabbi
5 st
grovstrimlade salladsblad
1 kruka
koriander
Allergiinformation
soja
1. Värm olja i en panna och bryn köttet runt om ca 2 min på varje sida. Ta av från plattan och krydda med salt och peppar. Låt köttet vila ca 15 min i smörpapper.
2. Gör Ponzusås genom att blanda samman alla ingredienser. Rör tills sockret löst sig, smaka av.
3. Värm oljan till 160° och fritera vitlöksklyftorna gyllenbruna, låt dem rinna av på ett hushållspapper.
4. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat tillsammans med tunnskivad kålrabbi och salladsblad. Ringla dressingen över och toppa med grovhackad koriander och friterad vitlök.
Köpklart recept för totalt
797,34 kr
Köpklart recept för
797,34 kr