60 min
Portioner: 4
8 sjögräsark
2 morötter
½ gurka
5 sparrisar
8 rädisor
1/3 rödkålshuvud
1 paket fast tofu
2 msk rapsolja
1 kruka gräslök
3 dl jasmin- eller sushiris
1½ dl soja
1 msk citronsaft
wasabi
inlagd ingefära
svarta sesamfrön
vita sesamfrön
1. Koka riset efter anvisningar på paketet.
2. Skiva tofun i skivor och stek på hög värme så de får fin färg på båda sidorna i rapsolja.
3. Strimla sedan tofun och marinera den i 0,5 dl soja.
4. Blanda 1 dl soja med citronsaften.
5. Skala moroten. Skiva sedan alla grönsaker i tunna strimlor och lägg på ett fint fat, lägg även dit gräslöken.
6. Dela sjögräsarken. Lägg ris och lite wasabi i början på ett ark och fyll på med grönsaker och tofu. Rulla ihop till en strut och droppa i ponzu.
7. Servera med ingefära och lite sesamfrön.