Hemköp

Toast Pelle Janzon

Det finns toast och sen så finns det toast! Pelle janzon är lyxig toast med tunt skivad och utbankad oxfilé som i det här receptet toppas med äggula på en bädd av finhackad rödlök, gräslök och finkornig rödrom. Det slutar inte där, smörstek brödet innan så blir det här onekligen helgen eller festens höjdpunkt! Klassisk och perfekt som förrätt, njut!

 

Recept från i säsong: november 2016

20 min

Toast Pelle Janzon

Ingredienser

  • 400 g
    oxfilé, skivad
  • 4 skivor
    formbröd
  • 50 g
    smör
  • 1 st
    rödlök, finhackad
  • 1 knippe
    finhackad gräslök
  • 80 g
    finkornig rom, röd
  • 4 st
    ägg, gulor från
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar

Gör så här

1. Lägg köttet mellan plastfilm och banka ut tunt.

2. Använd en stekpanna eller brödkavel om du inte har en köttbankare.

3. Stek brödskivorna härligt gyllenbruna i smör.

4. Lägg ut det bankade köttet på varje brödskiva.

5. Toppa med lökhack och gör ett lite större hål i mitten.

6. Lägg där i löjrom och gör ett mindre hål i mitten för äggulan.

7. Salta och peppra runt om. 

4 portioner

Hemköp chat icon