Det finns toast och sen så finns det toast! Pelle janzon är lyxig toast med tunt skivad och utbankad oxfilé som i det här receptet toppas med äggula på en bädd av finhackad rödlök, gräslök och finkornig rödrom. Det slutar inte där, smörstek brödet innan så blir det här onekligen helgen eller festens höjdpunkt! Klassisk och perfekt som förrätt, njut!
Recept från i säsong: november 2016
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
335,59 kr
400 g
oxfilé, skivad
4 skivor
formbröd
50 g
smör
1 st
rödlök, finhackad
1 knippe
finhackad gräslök
80 g
finkornig rom, röd
4 st
ägg, gulor från
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Allergiinformation
gluten och ägg
400 g
oxfilé, skivad
4 skivor
formbröd
50 g
smör
1 st
rödlök, finhackad
1 knippe
finhackad gräslök
80 g
finkornig rom, röd
4 st
ägg, gulor från
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Allergiinformation
gluten och ägg
1. Lägg köttet mellan plastfilm och banka ut tunt.
2. Använd en stekpanna eller brödkavel om du inte har en köttbankare.
3. Stek brödskivorna härligt gyllenbruna i smör.
4. Lägg ut det bankade köttet på varje brödskiva.
5. Toppa med lökhack och gör ett lite större hål i mitten.
6. Lägg där i löjrom och gör ett mindre hål i mitten för äggulan.
7. Salta och peppra runt om.
Köpklart recept för totalt
335,59 kr
Köpklart recept för
335,59 kr