4 bitar torsk à 150 g
1 ägg
2 dl panko asiatiskt ströbröd (eller vanligt)
salt och peppar
smör och olja att steka i
Citronaioli:
2 dl majonnäs
1 finhackad vitlöksklyfta
rivet skal från en citron
1 hackad dillkvist
salt
Sötpotatisfries:
2–3 sötpotatisar
1 dl Maizena majsmjöl
½ dl olivolja
salt och svartpeppar
Tillbehör:
4 briochebröd, Garant
2 kvisttomater
4 salladsblad
½ skivad rödlök
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
Ingredienser
4 bitar torsk à 150 g
1 ägg
2 dl panko asiatiskt ströbröd (eller vanligt)
salt och peppar
smör och olja att steka i
Citronaioli:
2 dl majonnäs
1 finhackad vitlöksklyfta
rivet skal från en citron
1 hackad dillkvist
salt
Sötpotatisfries:
2–3 sötpotatisar
1 dl Maizena majsmjöl
½ dl olivolja
salt och svartpeppar
Tillbehör:
4 briochebröd, Garant
2 kvisttomater
4 salladsblad
½ skivad rödlök
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
Gör så här
1. Blanda majonnäs med finhackad vitlök, rivet citronskal, dill och smaka av med salt.
2. Sätt ugnen på 220°.
3. Skrubba potatisen och skär till fries 1 cm tjocka med skalet kvar. Lägg i en bunke och blanda väl med Maizena. Lägg på en plåt och sprinkla över olivolja, salt och peppar. Rosta ca 30 minuter.
4. Vänd på friesen efter halva tiden.
5. Salta torsken och vänd i uppvispat ägg, sedan i ströbröd. Stek ett par minuter på cvarje sida.
6. Skiva tomaterna och skölj salladen.
7. Lägg fisken med tomat och sallad på brödet, toppa med aioli och rödlök. Servera med fries.