Tortiglioni med tomatsås och burrata

Recept från Barilla. En god klassisk tomatsås ihop med krämig och len burrata är en enkel vardagsrätt på få ingredienser. Det här är en perfekt rätt när middagen ska vara snabblagad men gärna med mycket smak! 

30 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

276,10 kr

Tortiglioni med tomatsås och burrata
  • 400 g

    Barilla Tortiglioni al Bronzo

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 4 msk

    olivolja att steka i

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 2 burk

    hela skalade tomater, á 400 g

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 tsk

    socker

  • 1 dl

    pastavatten (eller mer)

TOPPING

  • 2 st

    burrata á 100 g (alternativt riven parmesan)

  • 1 kruka

    färsk basilika

  • 1 paket

    färska körsbärstomater

Ingredienser

  • 400 g

    Barilla Tortiglioni al Bronzo

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 4 msk

    olivolja att steka i

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 2 burk

    hela skalade tomater, á 400 g

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 tsk

    socker

  • 1 dl

    pastavatten (eller mer)

TOPPING

  • 2 st

    burrata á 100 g (alternativt riven parmesan)

  • 1 kruka

    färsk basilika

  • 1 paket

    färska körsbärstomater

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Se till att spara pastavatten.

2. Gör tomatsåsen under tiden. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en kort stund. Häll i tomaterna. Koka upp och låt småputtra i ca 10 min under omrörning. Smaka av med salt, svartpeppar och socker. Har tomatsåsen för hög syra, ha i mer socker.

3. Vänd ner pastan i såsen. Häll i pastavatten och rör om.

4. Servera tortiglioni med burrata, halverade körsbärstomater och färsk basilika. Njut!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

276,10 kr

Köpklart recept för

276,10 kr