Hemköp

Tortiglioni med tomatsås och burrata

Recept från Barilla. En god klassisk tomatsås ihop med krämig och len burrata är en enkel vardagsrätt på få ingredienser. Det här är en perfekt rätt när middagen ska vara snabblagad men gärna med mycket smak! 

30 min

Tortiglioni med tomatsås och burrata

Ingredienser

  • 400 g
    Barilla Tortiglioni al Bronzo
  • 3 st
    vitlöksklyftor
  • 4 msk
    olivolja att steka i
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 2 burk
    hela skalade tomater, á 400 g
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 tsk
    socker
  • 1 dl
    pastavatten (eller mer)

TOPPING

  • 2 st
    burrata á 100 g (alternativt riven parmesan)
  • 1 kruka
    färsk basilika
  • 1 paket
    färska körsbärstomater

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Se till att spara pastavatten.

2. Gör tomatsåsen under tiden. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en kort stund. Häll i tomaterna. Koka upp och låt småputtra i ca 10 min under omrörning. Smaka av med salt, svartpeppar och socker. Har tomatsåsen för hög syra, ha i mer socker.

3. Vänd ner pastan i såsen. Häll i pastavatten och rör om.

4. Servera tortiglioni med burrata, halverade körsbärstomater och färsk basilika. Njut!

4 portioner