Recept från Barilla. En god klassisk tomatsås ihop med krämig och len burrata är en enkel vardagsrätt på få ingredienser. Det här är en perfekt rätt när middagen ska vara snabblagad men gärna med mycket smak!
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
276,10 kr
400 g
Barilla Tortiglioni al Bronzo
3 st
vitlöksklyftor
4 msk
olivolja att steka i
2 msk
tomatpuré
2 burk
hela skalade tomater, á 400 g
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 tsk
socker
1 dl
pastavatten (eller mer)
TOPPING
2 st
burrata á 100 g (alternativt riven parmesan)
1 kruka
färsk basilika
1 paket
färska körsbärstomater
400 g
Barilla Tortiglioni al Bronzo
3 st
vitlöksklyftor
4 msk
olivolja att steka i
2 msk
tomatpuré
2 burk
hela skalade tomater, á 400 g
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 tsk
socker
1 dl
pastavatten (eller mer)
TOPPING
2 st
burrata á 100 g (alternativt riven parmesan)
1 kruka
färsk basilika
1 paket
färska körsbärstomater
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Se till att spara pastavatten.
2. Gör tomatsåsen under tiden. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en kort stund. Häll i tomaterna. Koka upp och låt småputtra i ca 10 min under omrörning. Smaka av med salt, svartpeppar och socker. Har tomatsåsen för hög syra, ha i mer socker.
3. Vänd ner pastan i såsen. Häll i pastavatten och rör om.
4. Servera tortiglioni med burrata, halverade körsbärstomater och färsk basilika. Njut!
Köpklart recept för totalt
276,10 kr
Köpklart recept för
276,10 kr