Recept på ett busenkelt julgodis från Camilla Hamid – klassikern från chokladaskarna, trillingnöt!
90 min
Ingredienser
200 g
mjölkchoklad
100 g
rostade och skalade hela hasselnötter
1 tsk
flingsalt (att garnera med)
Gör så här
Ställ en plåt eller bricka med bakplåtspapper i kylskåpet. Ett kallt underlag att lägga dem färdiga trillingnötterna på minimerar kladd.
Hacka chokladen fint.
Lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad tills den når 45 grader.
Ta bort skålen från värmen och tillsätt resten av chokladen.
Rör om tills temperaturen sjunker till 25-26 grader.
Ställ tillbaka skålen på vattenbadet och värm upp chokladen till 30 grader.
Ta bort skålen från värmen och tillsätt de hela hasselnötterna.
Ta upp de chokladtäckta nötterna, tre och tre och lägg dem på det kalla underlaget med bakplåtspapper.
Låt trillingnötterna stelna lite innan du doppar dina trillingnötter i chokladen igen. Ställ tillbaka på bakplåtspappret och ringla på resten av chokladen i ett fint mönster. Garnera med flingsalt.