Camilla Hamids trillingnöt
Recept på ett busenkelt julgodis från Camilla Hamid – klassikern från chokladaskarna, trillingnöt!
90 min
3 ingredienser
Köpklart recept för totalt
105,85 kr
200 g
mjölkchoklad
100 g
rostade och skalade hela hasselnötter
1 tsk
flingsalt (att garnera med)
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
Ingredienser
200 g
mjölkchoklad
100 g
rostade och skalade hela hasselnötter
1 tsk
flingsalt (att garnera med)
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
Gör så här
- Ställ en plåt eller bricka med bakplåtspapper i kylskåpet. Ett kallt underlag att lägga dem färdiga trillingnötterna på minimerar kladd.
- Hacka chokladen fint.
- Lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad tills den når 45 grader.
- Ta bort skålen från värmen och tillsätt resten av chokladen.
- Rör om tills temperaturen sjunker till 25-26 grader.
- Ställ tillbaka skålen på vattenbadet och värm upp chokladen till 30 grader.
- Ta bort skålen från värmen och tillsätt de hela hasselnötterna.
- Ta upp de chokladtäckta nötterna, tre och tre och lägg dem på det kalla underlaget med bakplåtspapper.
- Låt trillingnötterna stelna lite innan du doppar dina trillingnötter i chokladen igen. Ställ tillbaka på bakplåtspappret och ringla på resten av chokladen i ett fint mönster. Garnera med flingsalt.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
105,85 kr
Köpklart recept för
105,85 kr