Tunnbrödsrulle med gröna färsbullar och örtstompad potatis

Grönt – på flera sätt. Dessa smakrika färsbullar är gjorda på 50/50-färs och är maxade med färska örter. Gott och fräscht. Tips! Förkorta tillagningstiden genom att rulla färsbullarna dagen innan och låt stå i kylen.

60 min

Tunnbrödsrulle med gröna färsbullar och örtstompad potatis

Ingredienser

Färsbullar

  • 500 g
    Garant Nöt & Gröntfärs
  • 1.5 dl
    mjölk
  • 5 msk
    ströbröd
  • 1 st
    ägg
  • 1 knippe
    mynta
  • 2 knippe
    persilja (1 st knippe till färsbullarna + 1 st knippe till potatisen)
  • 3.5 st
    salladslök
  • 2 st
    vitlöksklyfta (1 st till färsbullarna och 1 st till yoghurtsåsen)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Potatis- och örtstomp

  • 800 g
    mjölig potatis
  • 100 g
    parmesan
  • 100 g
    smör
  • 1 knippe
    dill
  • Yoghurtsås:
  • 1.5 dl
    yoghurt
  • 0.5 st
    citronzest

Servera med

  • 4 st
    tunnbröd
  • 1 dl
    picklad gurka

Gör så här


Färsbullar:
1. Blanda mjölk, ägg och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.

2. Hacka örter, salladslök och 1 st vitlök fint.

3. Blanda ihop färs, lök, örter, salt och peppar med lätt hand.
4. Fukta händerna med kallt vatten och forma till bullar.

5. Stek några i taget i smör eller olja.

 

Potatisstomp:
1. Skala potatisen och koka den mjuk, ca 25 minuter.
2. Tillsätt smöret i tärningar och krossa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp.

3. Riv i parmesan och rör samman.

4. Hacka örterna och blanda i.

5. Smaka av med salt och peppar.

 

Yoghurtsås:
1. Rör ihop yoghurten med 1 st pressad vitlöksklyfta och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.

 

Till servering
1. Lägg en klick potatisstomp och köttbullar på ett tunnbröd.

2. Ringla över yoghurtsås.

3. Toppa med salladsblad, färsk dill och picklad gurka.

4. Rulla ihop

4 portioner