Tunnbrödsrulle med gröna färsbullar och örtstompad potatis

Grönt – på flera sätt. Dessa smakrika färsbullar är gjorda på 50/50-färs och är maxade med färska örter. Gott och fräscht. Tips! Förkorta tillagningstiden genom att rulla färsbullarna dagen innan och låt stå i kylen.

60 min

19 ingredienser


Köpklart recept för totalt

386,30 kr

Tunnbrödsrulle med gröna färsbullar och örtstompad potatis

Färsbullar

  • 500 g

    Garant Nöt & Gröntfärs

  • 1.5 dl

    mjölk

  • 5 msk

    ströbröd

  • 1 st

    ägg

  • 1 knippe

    mynta

  • 2 knippe

    persilja (1 st knippe till färsbullarna + 1 st knippe till potatisen)

  • 3.5 st

    salladslök

  • 2 st

    vitlöksklyfta (1 st till färsbullarna och 1 st till yoghurtsåsen)

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Potatis- och örtstomp

  • 800 g

    mjölig potatis

  • 100 g

    parmesan

  • 100 g

    smör

  • 1 knippe

    dill

  • Yoghurtsås:

  • 1.5 dl

    yoghurt

  • 0.5 st

    citronzest

Servera med

  • 4 st

    tunnbröd

  • 1 dl

    picklad gurka

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

Färsbullar

  • 500 g

    Garant Nöt & Gröntfärs

  • 1.5 dl

    mjölk

  • 5 msk

    ströbröd

  • 1 st

    ägg

  • 1 knippe

    mynta

  • 2 knippe

    persilja (1 st knippe till färsbullarna + 1 st knippe till potatisen)

  • 3.5 st

    salladslök

  • 2 st

    vitlöksklyfta (1 st till färsbullarna och 1 st till yoghurtsåsen)

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Potatis- och örtstomp

  • 800 g

    mjölig potatis

  • 100 g

    parmesan

  • 100 g

    smör

  • 1 knippe

    dill

  • Yoghurtsås:

  • 1.5 dl

    yoghurt

  • 0.5 st

    citronzest

Servera med

  • 4 st

    tunnbröd

  • 1 dl

    picklad gurka

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här


Färsbullar:
1. Blanda mjölk, ägg och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.

2. Hacka örter, salladslök och 1 st vitlök fint.

3. Blanda ihop färs, lök, örter, salt och peppar med lätt hand.
4. Fukta händerna med kallt vatten och forma till bullar.

5. Stek några i taget i smör eller olja.

 

Potatisstomp:
1. Skala potatisen och koka den mjuk, ca 25 minuter.
2. Tillsätt smöret i tärningar och krossa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp.

3. Riv i parmesan och rör samman.

4. Hacka örterna och blanda i.

5. Smaka av med salt och peppar.

 

Yoghurtsås:
1. Rör ihop yoghurten med 1 st pressad vitlöksklyfta och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.

 

Till servering
1. Lägg en klick potatisstomp och köttbullar på ett tunnbröd.

2. Ringla över yoghurtsås.

3. Toppa med salladsblad, färsk dill och picklad gurka.

4. Rulla ihop



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

386,30 kr

Köpklart recept för

386,30 kr