40 min
Portioner: 4
600 g filé av torsk, sej eller annan vit fisk
råris
smör till stekning
ÖRTTÄCKE:
1 kruka basilika
1 dl färsk persilja
1–2 skalade vitlöksklyftor
½ citron, skalet
¾ dl olivolja
50 g smör
1 ½ –2 dl vitt bröd, inkråmet
salt och peppar
SALLAD:
70 g blandad sallad
1 morot, tunt hyvlad
½ gurka, tunt hyvlad
1 msk pinjenötter, rostade
olivolja
vinäger
1. Sätt ugnen på 125°. Mixa ingredienserna till örttäcket.
2. Bryn smör i en stekpanna. Lägg i fisken och stek 1 minut per sida. Lägg fisken på ett ugnsfat och bred på örttäcket. Stek mitt i ugnen tills fisken är färdig.
3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Blanda samman ingredienserna till salladen och ringla på lite olivolja och vinäger.
5. Servera fisken med riset och salladen.