Hemköp

Ugnsbakad lax med chilistekt brysselkål

20 min

Ugnsbakad lax med chilistekt brysselkål

Portioner: 4

Ingredienser

4 portionsbitar lax à 170–180 g
salt
400 g brysselkål
1 bit ingefära
1 färsk chili
1 vitlöksklyfta
1 tsk råsocker
1 msk rapsolja
2 msk soja
2 tsk sesamfrön, rostade

TILL SERVERING:
4 portioner basmatiris

Gör så här

1. Ansa och dela brysselkålen i kvartar och stek den i olja i het panna 3–4 min. Finstrimla ingefära och chili och finhacka vitlöken, tillsätt dem och stek ytterligare 3–4 min, rör i råsocker, stek 1 minut och tillsätt sojan.

2. Krydda laxen med salt och baka i 150° ugn 10–12 min.
 
3. Servera laxen med brysselkålen och kokt ris. Strö över rostade sesamfrön.

 

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon