Hemköp

Ugnsbakad lax med inlagda grönsaker och feta

Inlagda grönsaker, laxfilé och fetaost – sen är det nästan klart! Snabb och enkel vardagsmat från stjärnkocken och matälskaren Tommy Myllymäki. 

Tips! För att baka laxen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 8–12 min på 135°C. 

20 min

Ugnsbakad lax med inlagda grönsaker och feta

Ingredienser

  • 500 g
    laxfilé
  • 1 burk
    inlagd kronärtskocka
  • 3 st
    grillade inlagda paprikor
  • 1 fp
    fetaost i bitar
  • 1 st
    citron, finrivet skal av
  • 1 kruka
    basilika, plockade blad
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar, nymalen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C varmluft (eller airfryern på 135°C).

2. Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost.

3. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter (eller på ett jämnt lager i airfryern i 8–12 minuter) tills laxen precis är genombakad.

3. Ta ut och strö över citronskal och basilika. Ringla över olja, salt och peppar. Servera direkt, gärna med grönsallad och bröd.

4 portioner

Hemköp chat icon