Inlagda grönsaker, laxfilé och fetaost – sen är det nästan klart! Snabb och enkel vardagsmat från stjärnkocken och matälskaren Tommy Myllymäki.
Tips! För att baka laxen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 8–12 min på 135°C.
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
231,80 kr
500 g
laxfilé
1 burk
inlagd kronärtskocka
3 st
grillade inlagda paprikor
1 fp
fetaost i bitar
1 st
citron, finrivet skal av
1 kruka
basilika, plockade blad
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar, nymalen
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
500 g
laxfilé
1 burk
inlagd kronärtskocka
3 st
grillade inlagda paprikor
1 fp
fetaost i bitar
1 st
citron, finrivet skal av
1 kruka
basilika, plockade blad
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar, nymalen
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
1. Sätt ugnen på 150°C varmluft (eller airfryern på 135°C).
2. Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost.
3. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter (eller på ett jämnt lager i airfryern i 8–12 minuter) tills laxen precis är genombakad.
3. Ta ut och strö över citronskal och basilika. Ringla över olja, salt och peppar. Servera direkt, gärna med grönsallad och bröd.
Köpklart recept för totalt
231,80 kr
Köpklart recept för
231,80 kr