Ugnsbakad lax med inlagda grönsaker och feta

Inlagda grönsaker, laxfilé och fetaost – sen är det nästan klart! Snabb och enkel vardagsmat från stjärnkocken och matälskaren Tommy Myllymäki. 

Tips! För att baka laxen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 8–12 min på 135°C. 

20 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

231,80 kr

Ugnsbakad lax med inlagda grönsaker och feta
  • 500 g

    laxfilé

  • 1 burk

    inlagd kronärtskocka

  • 3 st

    grillade inlagda paprikor

  • 1 fp

    fetaost i bitar

  • 1 st

    citron, finrivet skal av

  • 1 kruka

    basilika, plockade blad

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar, nymalen

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 500 g

    laxfilé

  • 1 burk

    inlagd kronärtskocka

  • 3 st

    grillade inlagda paprikor

  • 1 fp

    fetaost i bitar

  • 1 st

    citron, finrivet skal av

  • 1 kruka

    basilika, plockade blad

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar, nymalen

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C varmluft (eller airfryern på 135°C).

2. Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost.

3. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter (eller på ett jämnt lager i airfryern i 8–12 minuter) tills laxen precis är genombakad.

3. Ta ut och strö över citronskal och basilika. Ringla över olja, salt och peppar. Servera direkt, gärna med grönsallad och bröd.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

231,80 kr

Köpklart recept för

231,80 kr