800 g laxfilé
1 dl pankoströbröd (eller vanligt)
MARINAD:
½ dl rapsolja
1 lime rivet skal och saft
1 gul lök, hackad
½ kruka dill
½ kruka gräslök
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
SÅS:
1 brk crème fraiche
1 dl vitt vin
1 vitlöksklyfta, pressad
½ fiskbuljongtärning
resten av det kryddgröna, hackat
TILLBEHÖR:
500 g potatis
150 g sockerärtor
1 knippe rädisor
1. Blanda ihop marinaden.
2. Lägg laxen på ett bakplåtspapper på en plåt.
3. Häll över marinaden och låt stå minst 1 timme.
4. Sätt ugnen på 200°.
5. Strö över panko och ugnsbaka laxen ca 20 minuter.
6. Koka samman crème fraiche, vin, vitlök och buljong. Tillsätt kryddgrönt allra sist.
7. Servera laxen med sås och nykokt potatis och färska vårprimörer.