Hemköp
SvgIconSearch

Ugnslax med lime och gräslök

SvgIconTime0 min
Ugnslax med lime och gräslök
SvgIconCutleryPortioner: 4

Ingredienser

800 g laxfilé
1 dl pankoströbröd (eller vanligt)

MARINAD:
½ dl rapsolja
1 lime rivet skal och saft
1 gul lök, hackad
½ kruka dill
½ kruka gräslök
1 krm vitpeppar
1 tsk salt

SÅS:
1 brk crème fraiche
1 dl vitt vin
1 vitlöksklyfta, pressad
½ fiskbuljongtärning
resten av det kryddgröna, hackat

TILLBEHÖR:
500 g potatis
150 g sockerärtor
1 knippe rädisor

Gör så här

1. Blanda ihop marinaden.

2. Lägg laxen på ett bakplåtspapper på en plåt.

3. Häll över marinaden och låt stå minst 1 timme.

4. Sätt ugnen på 200°.

5. Strö över panko och ugnsbaka laxen ca 20 minuter.

6. Koka samman crème fraiche, vin, vitlök och buljong. Tillsätt kryddgrönt allra sist.

7. Servera laxen med sås och nykokt potatis och färska vårprimörer.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon