Recept från i säsong: september 2017
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
266,24 kr
1500 g
rimmat fläsklägg
1 st
gul lök
1 st
morot
1 dl
vitt matlagningsvin (eller vanligt vitt vin)
0.5 kruka
timjan
RÖDKÅLSCHIPS
1 påse
strimlad rödkål
1 msk
matolja
PUMPAPURÉ
1 st
butternutpumpa
2 msk
matolja
50 g
smör
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1500 g
rimmat fläsklägg
1 st
gul lök
1 st
morot
1 dl
vitt matlagningsvin (eller vanligt vitt vin)
0.5 kruka
timjan
RÖDKÅLSCHIPS
1 påse
strimlad rödkål
1 msk
matolja
PUMPAPURÉ
1 st
butternutpumpa
2 msk
matolja
50 g
smör
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Skåra svålen på fläsklägget i ett rutmönster, lägg i en ugnsform tillsammans med grovhackad lök, morot, timjan och vitt vin.
3. Ugnsrosta lägget i ca 3 timmar, höj sedan ugnsvärmen till 200° och ugnsrosta ytterligare ca 20 minuter tills svålen blivit krispig.
4. Plocka rödkål i stora blad och skär bort roten. Pensla bladen med matolja och lägg mellan bakplåtspapper. Torka i 125° tillsammans med fläsklägget i ugnen ca 2 timmar tills rödkålen blivit krispig.
5. Pumpapuré: Skala pumpan och tärna grovt. Vänd pumpan i en bunke med matolja, salt och peppar. Lägg i en ugnsform och rosta i 200° ca 20 minuter. Mixa till en slät puré med smör och smaka av med salt och peppar.
Köpklart recept för totalt
266,24 kr
Köpklart recept för
266,24 kr