Recept från i säsong: september 2017
30 min
RÖDKÅLSCHIPS
PUMPAPURÉ
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Skåra svålen på fläsklägget i ett rutmönster, lägg i en ugnsform tillsammans med grovhackad lök, morot, timjan och vitt vin.
3. Ugnsrosta lägget i ca 3 timmar, höj sedan ugnsvärmen till 200° och ugnsrosta ytterligare ca 20 minuter tills svålen blivit krispig.
4. Plocka rödkål i stora blad och skär bort roten. Pensla bladen med matolja och lägg mellan bakplåtspapper. Torka i 125° tillsammans med fläsklägget i ugnen ca 2 timmar tills rödkålen blivit krispig.
5. Pumpapuré: Skala pumpan och tärna grovt. Vänd pumpan i en bunke med matolja, salt och peppar. Lägg i en ugnsform och rosta i 200° ca 20 minuter. Mixa till en slät puré med smör och smaka av med salt och peppar.
4 portioner