Hemköp

Ugnsrostat fläsklägg med pumpapuré & rödkålschips

Recept från i säsong: september 2017

30 min

Ugnsrostat fläsklägg med pumpapuré & rödkålschips

Ingredienser

  • 1500 g
    rimmat fläsklägg
  • 1 st
    gul lök
  • 1 st
    morot
  • 1 dl
    vitt matlagningsvin (eller vanligt vitt vin)
  • 0.5 kruka
    timjan

RÖDKÅLSCHIPS

  • 1 påse
    strimlad rödkål
  • 1 msk
    matolja

PUMPAPURÉ

  • 1 st
    butternutpumpa
  • 2 msk
    matolja
  • 50 g
    smör
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125°.

2. Skåra svålen på fläsklägget i ett rutmönster, lägg i en ugnsform tillsammans med grovhackad lök, morot, timjan och vitt vin.

3. Ugnsrosta lägget i ca 3 timmar, höj sedan ugnsvärmen till 200° och ugnsrosta ytterligare ca 20 minuter tills svålen blivit krispig.

4. Plocka rödkål i stora blad och skär bort roten. Pensla bladen med matolja och lägg mellan bakplåtspapper. Torka i 125° tillsammans med fläsklägget i ugnen ca 2 timmar tills rödkålen blivit krispig.

5. Pumpapuré: Skala pumpan och tärna grovt. Vänd pumpan i en bunke med matolja, salt och peppar. Lägg i en ugnsform och rosta i 200° ca 20 minuter. Mixa till en slät puré med smör och smaka av med salt och peppar.

4 portioner

Hemköp chat icon