Ugnsrostat fläsklägg med pumpapuré & rödkålschips
Recept från i säsong: september 2017
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
275,75 kr
1500 g
rimmat fläsklägg
1 st
gul lök
1 st
morot
1 dl
vitt matlagningsvin (eller vanligt vitt vin)
0.5 kruka
timjan
RÖDKÅLSCHIPS
1 påse
strimlad rödkål
1 msk
matolja
PUMPAPURÉ
1 st
butternutpumpa
2 msk
matolja
50 g
smör
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Ingredienser
1500 g
rimmat fläsklägg
1 st
gul lök
1 st
morot
1 dl
vitt matlagningsvin (eller vanligt vitt vin)
0.5 kruka
timjan
RÖDKÅLSCHIPS
1 påse
strimlad rödkål
1 msk
matolja
PUMPAPURÉ
1 st
butternutpumpa
2 msk
matolja
50 g
smör
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Skåra svålen på fläsklägget i ett rutmönster, lägg i en ugnsform tillsammans med grovhackad lök, morot, timjan och vitt vin.
3. Ugnsrosta lägget i ca 3 timmar, höj sedan ugnsvärmen till 200° och ugnsrosta ytterligare ca 20 minuter tills svålen blivit krispig.
4. Plocka rödkål i stora blad och skär bort roten. Pensla bladen med matolja och lägg mellan bakplåtspapper. Torka i 125° tillsammans med fläsklägget i ugnen ca 2 timmar tills rödkålen blivit krispig.
5. Pumpapuré: Skala pumpan och tärna grovt. Vänd pumpan i en bunke med matolja, salt och peppar. Lägg i en ugnsform och rosta i 200° ca 20 minuter. Mixa till en slät puré med smör och smaka av med salt och peppar.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
275,75 kr
Köpklart recept för
275,75 kr