Hemköp

Våffelmackor på rågbröd med paprikaröra, rökt tofu & mozzarella

Matiga våffelmackor på rågbröd med paprikaröra, rökt tofu och mozzarella. Perfekt till picknicken!

30 min

Våffelmackor på rågbröd med paprikaröra, rökt tofu & mozzarella

Portioner: 6

Ingredienser

12 skivor danskt rågbröd
270 g färdigmarinerad tofu
2 pkt mozzarella
3/4 tsk liquid smoke
en kruka basilika
salt & peppar
rapsolja

PAPRIKARÖRA:
2 röda paprikor
1 tsk spiskummin
2 tsk vit balsamvinäger
salt & peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Dela paprikorna och gröp ur kärnhusen. Lägg med snittytan nedåt på en ugnsplåt och rosta i ca 20 minuter eller tills de är helt mjuka och fått ordentligt med färg. Du kan också lägga paprikorna på grillen och grilla tills kanterna blivit något svarta.

2. Mixa samman paprikorna med övriga ingredienser till paprikaröran. Smaka av med salt och peppar.

3. Skiva tofun i ca ½ cm tjocka skivor. Fräs i olja tills de har fått färg på båda sidor. Salta, peppra och skvätt över liquid smoke. Vänd runt så att rökaromen fördelas jämnt.

4. Fördela paprikaröra, tofu, mozzarella och basilika mellan 6 skivor rågbröd. Salta och peppra. Lägg på ytterligare en skiva som lock på respektive macka. Lägg mackorna i ett smort våffeljärn (en i taget) och grädda tills osten smält och brödet fått färg. Våffeljärnet kommer inte gå att stänga helt så tryck ner locket försiktigt med handen. Dela mackorna på diagonalen för att servera som tilltugg.

Hemköp chat icon