Våfflor med hallongrädde

Hemligheten med riktigt frasiga våfflor kanske inte är så mycket hemlighet längre, men ändå: Bubbelvatten i smeten. Hallongrädde är ett annat smakfullt genidrag. Testa, till lunch, brunch eller dessert! Recept från Martina Haag i samarbete med Hemköp.

15 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

68,85 kr

Våfflor med hallongrädde
  • 3 dl

    vetemjöl

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 tsk

    socker

  • 2 dl

    mineralvatten

  • 3 dl

    vispgrädde

HALLONGRÄDDE

  • 225 g

    frysta hallon

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 2 tsk

    vaniljsocker

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 3 dl

    vetemjöl

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 tsk

    socker

  • 2 dl

    mineralvatten

  • 3 dl

    vispgrädde

HALLONGRÄDDE

  • 225 g

    frysta hallon

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 2 tsk

    vaniljsocker

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Blanda vetemjöl, salt och socker i en bunke. Tillsätt vatten lite i taget tills smeten blivit jämn.

2. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.

3. Värm våffeljärnet och grädda våfflorna gyllene.

4. Låt hallonen tina aningens, mixa i en matberedare till glasskonsistens. Servera genast.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

68,85 kr

Köpklart recept för

68,85 kr