Hemköp

Våfflor med hallongrädde

Hemligheten med riktigt frasiga våfflor kanske inte är så mycket hemlighet längre, men ändå: Bubbelvatten i smeten. Hallongrädde är ett annat smakfullt genidrag. Testa, till lunch, brunch eller dessert! Recept från Martina Haag i samarbete med Hemköp.

15 min

Våfflor med hallongrädde

Ingredienser

  • 3 dl
    vetemjöl
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 tsk
    socker
  • 2 dl
    mineralvatten
  • 3 dl
    vispgrädde

HALLONGRÄDDE

  • 225 g
    frysta hallon
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2 tsk
    vaniljsocker

Gör så här

1. Blanda vetemjöl, salt och socker i en bunke. Tillsätt vatten lite i taget tills smeten blivit jämn.

2. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.

3. Värm våffeljärnet och grädda våfflorna gyllene.

4. Låt hallonen tina aningens, mixa i en matberedare till glasskonsistens. Servera genast.

4 portioner

62,85 kr
Hemköp chat icon