Våfflor är perfekt att ta med och antingen äta kalla eller värma upp på grill eller stekhäll och sedan toppa med en god röra. Gör en eller flera röror och ta med i burkar. Välj din favorittopping och kör!
45 min
GRUNDRECEPT VÅFFLOR
ÄGGSALLAD
GREEN AND RED-RÖRA
CROQUE MONSIEUR-RÖRA
MASCARPONE- OCH HALLONDRÖM
1. VÅFFLOR: Vispa ihop det avsvalnade smöret, mjölken och äggen.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i mjölkblandningen och blanda väl.
3. Tillsätt vattnet och rör till en slät smet.
4. Hetta upp våffeljärnet och pensla med smält smör eller olja innan du gräddar den första våfflan.
5. Pensla järnet och häll i lite smet åt gången och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
6. Lägg de färdiga våfflorna på bak-galler för att svalna.
ÄGGSALLAD: Låt kaprisen rinna av helt och blanda med ägghacket. Blanda i hackad persilja och sardell. Vänd i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar men var lite försiktig med saltet då sardeller är salta.
CROQUE MONSIEUR-RÖRA: Rör cream cheese, mjölk och senap smidigt. Blanda i den rivna osten, skinkan och det hackade äpplet. Salta och peppra efter smak.
GREEN AND RED-RÖRA: Blanda avokado-krosset med limejuicen. Vänd i rödlök, grillad paprika och det mesta av koriandern. Spar lite till dekoration. Smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk koriander eller bladpersilja.
MASCARPONE- OCH HALLONDRÖM: Rör mascarponen mjuk med florsockret. Vänd i hallonsylten försiktigt så att det blandas lätt. Vänd gärna i och toppa med färska hallon.
4 portioner