25 min
Portioner: 4
400 ml kokosmjölk
1 zucchini
5–6 svartkålsblad alt grönkålsblad
100 g frysta gröna sojabönor
½ purjolök
3 cm färsk ingefära
¼ lime, saften
2–3 tsk grön currypasta
1 tsk honung
8–10 thaibasilikablad alternativt koriander
200 g fast tofu
2 msk tamarisoja
rapsolja
TILL SERVERING:
jasminris
sesamfrön
1. Värm kokosmjölken och currypastan i en liten kastrull. Ha i honung, limejuice och riven ingefära och låt sjuda i någon minut under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
2. Hacka purjolöken och zucchinin. Skär bort den grova stammen från svartkålen och riv bladen i bitar. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och fräs zucchini, purjolök och svartkål på medelhög värme i 3–5 minuter under omrörning. Sänk värmen och ha sedan i sojabönorna. Häll slutligen på kokosmjölksblandningen och släng i en näve thaibasilika (ej koriander här). Låt puttra på svag värme medan du tillagar tofun.
3. Skär tofun i kuber. Fräs i rapsolja tills gyllene på alla sidor. Ta bort från värmen och häll på tamarisojan. Vänd runt tills tofun är täckt.
4. Servera curryn och tofun tillsammans med jasminris. Toppa med sesamfrön och eventuellt mer thaibasilika. Har du inte tillgång till thaibasilika så dekorera med färsk koriander här.