4 PORT, 25 MIN
25 min
Portioner: 4
400 g varmrökt lax
1 kg potatis, gärna små
1 fänkål
2 morötter
4 salladslökar
70 g rucola
3 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 msk riven pepparrot
1 halv citron
0,5 ask smörgåskrasse till servering
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka potatisen i 5 minuter. Lägg sedan på en plåt och rosta 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
3. Blanda crème fraiche med pepparrot, citronsaft, salt och peppar.
4. Skiva fänkålen tunt. Skala moroten och skala sedan morötterna till fina band. Hacka salladslöken. Blanda rucola, rostad potatis, morot, fänkål och salladslök i en skål med olivolja, salt och peppar.
5. Servera salladen med varmrökt lax, pepparrotskrämen och citron. Klipp över krasse!