Vaxbönor med brynt hasselnötssmör och parmesan

Med hasselnötssmöret och den rivna parmesanen på toppen blir detta lättlagade tillbehör en riktig smakupplevelse.

15 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

72,90 kr

Vaxbönor med brynt hasselnötssmör och parmesan
  • 200 g

    vaxbönor

  • 40 g

    smör

  • 0.5 dl

    hasselnötter (med eller utan skal)

  • 20 g

    parmesanost

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

Ingredienser

  • 200 g

    vaxbönor

  • 40 g

    smör

  • 0.5 dl

    hasselnötter (med eller utan skal)

  • 20 g

    parmesanost

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

Gör så här

Gör så här:
1. Skölj och koka vaxbönorna cirka 5–8 minuter i saltat vatten tills de mjuknat. Häll av vattnet och låt ånga av.
2. Hacka hasselnötterna grovt. Smält smöret i en kastrull på medelvärme, lägg i hasselnötterna och låt puttra tills det tystnar och blir gyllene. Lyft av plattan och ställ åt sidan. 
3. Lägg vaxbönorna på ett serveringsfat, skeda över det brynta smöret och riv över parmesanost. Avsluta med flingsalt och nymalen svartpeppar.
 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

72,90 kr

Köpklart recept för

72,90 kr