Vaxbönor med brynt hasselnötssmör och parmesan
Med hasselnötssmöret och den rivna parmesanen på toppen blir detta lättlagade tillbehör en riktig smakupplevelse.
15 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
72,90 kr
200 g
vaxbönor
40 g
smör
0.5 dl
hasselnötter (med eller utan skal)
20 g
parmesanost
1 nypa
flingsalt
1 nypa
nymalen svartpeppar
Ingredienser
200 g
vaxbönor
40 g
smör
0.5 dl
hasselnötter (med eller utan skal)
20 g
parmesanost
1 nypa
flingsalt
1 nypa
nymalen svartpeppar
Gör så här
Gör så här:
1. Skölj och koka vaxbönorna cirka 5–8 minuter i saltat vatten tills de mjuknat. Häll av vattnet och låt ånga av.
2. Hacka hasselnötterna grovt. Smält smöret i en kastrull på medelvärme, lägg i hasselnötterna och låt puttra tills det tystnar och blir gyllene. Lyft av plattan och ställ åt sidan.
3. Lägg vaxbönorna på ett serveringsfat, skeda över det brynta smöret och riv över parmesanost. Avsluta med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
72,90 kr
Köpklart recept för
72,90 kr