Hemköp

Vaxbönor med brynt hasselnötssmör och parmesan

Med hasselnötssmöret och den rivna parmesanen på toppen blir detta lättlagade tillbehör en riktig smakupplevelse.

15 min

Vaxbönor med brynt hasselnötssmör och parmesan

Ingredienser

  • 200 g
    vaxbönor
  • 40 g
    smör
  • 0.5 dl
    hasselnötter (med eller utan skal)
  • 20 g
    parmesanost
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 1 nypa
    nymalen svartpeppar

Gör så här

Gör så här:
1. Skölj och koka vaxbönorna cirka 5–8 minuter i saltat vatten tills de mjuknat. Häll av vattnet och låt ånga av.
2. Hacka hasselnötterna grovt. Smält smöret i en kastrull på medelvärme, lägg i hasselnötterna och låt puttra tills det tystnar och blir gyllene. Lyft av plattan och ställ åt sidan. 
3. Lägg vaxbönorna på ett serveringsfat, skeda över det brynta smöret och riv över parmesanost. Avsluta med flingsalt och nymalen svartpeppar.
 

4 portioner

85,85 kr
Hemköp chat icon