Veganska pannkakor med sylt och grädde
Frasiga veganska pannkakor med vispad vegogrädde räddar middagen mitt i veckan! Recept från Gustav @javligtgott Johansson i samarbete med Hemköp.
60 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
60,80 kr
PANNKAKOR
1 fp
kikärtor (ca. 1 dl kikärtsspad från)
5 dl
vetemjöl
8 dl
växtbaserad dryck, gärna havre
1 tsk
salt
1 msk
vegosmör att steka i
1 msk
rapsolja att steka i
VEGANSK VISPGRÄDDE
2 dl
vegansk vispgrädde
0.5 st
citron (ca. 1 tsk färsk citronjuice från)
1 tsk
vaniljsocker
Allergiinformation
gluten
Ingredienser
PANNKAKOR
1 fp
kikärtor (ca. 1 dl kikärtsspad från)
5 dl
vetemjöl
8 dl
växtbaserad dryck, gärna havre
1 tsk
salt
1 msk
vegosmör att steka i
1 msk
rapsolja att steka i
VEGANSK VISPGRÄDDE
2 dl
vegansk vispgrädde
0.5 st
citron (ca. 1 tsk färsk citronjuice från)
1 tsk
vaniljsocker
Allergiinformation
gluten
Gör så här
1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
2. Tillsätt kikärtsspadet och 2 dl havremjölk under vispning till en slät smet. Tillsätt 2 dl vätska i taget och vispa tills den är klumpfri. Låt stå ca 30 min.
3. Värm en normalstor stekpanna. Klicka i vegosmör och rapsolja, låt fräsa tills det tystnar. Häll ner ca 0,8 dl (dvs lite mindre än 1 dl) smet i pannan och snurra runt pannan så smeten täcker hela botten.
4. Stek utan att röra pannkakan i ca 2 min, tills den stelnat i mitten och kanterna börjar få färg. Vänd pannkakan snabbt och stek i 30 sek till. Lägg över på en tallrik.
5. Vispa vegansk vispgrädde med lite färsk citronjuice och vaniljsocker med hjälp av en elvisp. Citronjuicen hjälper grädden att stelna bättre, droppa i lite i taget tills du blir nöjd och balansera smaken med vaniljsocker. Servera pannkakorna med grädde och sylt.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
60,80 kr
Köpklart recept för
60,80 kr