Frasiga veganska pannkakor med vispad vegogrädde räddar middagen mitt i veckan! Recept från Gustav @javligtgott Johansson i samarbete med Hemköp.
60 min
PANNKAKOR
VEGANSK VISPGRÄDDE
1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
2. Tillsätt kikärtsspadet och 2 dl havremjölk under vispning till en slät smet. Tillsätt 2 dl vätska i taget och vispa tills den är klumpfri. Låt stå ca 30 min.
3. Värm en normalstor stekpanna. Klicka i vegosmör och rapsolja, låt fräsa tills det tystnar. Häll ner ca 0,8 dl (dvs lite mindre än 1 dl) smet i pannan och snurra runt pannan så smeten täcker hela botten.
4. Stek utan att röra pannkakan i ca 2 min, tills den stelnat i mitten och kanterna börjar få färg. Vänd pannkakan snabbt och stek i 30 sek till. Lägg över på en tallrik.
5. Vispa vegansk vispgrädde med lite färsk citronjuice och vaniljsocker med hjälp av en elvisp. Citronjuicen hjälper grädden att stelna bättre, droppa i lite i taget tills du blir nöjd och balansera smaken med vaniljsocker. Servera pannkakorna med grädde och sylt.
4 portioner