Hemköp

Veganska pannkakor med sylt och grädde

Frasiga veganska pannkakor med vispad vegogrädde räddar middagen mitt i veckan! Recept från Gustav @javligtgott Johansson i samarbete med Hemköp.

60 min

Veganska pannkakor med sylt och grädde

Ingredienser

PANNKAKOR

  • 1 fp
    kikärtor (ca. 1 dl kikärtsspad från)
  • 5 dl
    vetemjöl
  • 8 dl
    växtbaserad dryck, gärna havre
  • 1 tsk
    salt
  • 1 msk
    vegosmör att steka i
  • 1 msk
    rapsolja att steka i

VEGANSK VISPGRÄDDE

  • 2 dl
    vegansk vispgrädde
  • 0.5 st
    citron (ca. 1 tsk färsk citronjuice från)
  • 1 tsk
    vaniljsocker

Gör så här

1. Blanda mjöl och salt i en bunke.

2. Tillsätt kikärtsspadet och 2 dl havremjölk under vispning till en slät smet. Tillsätt 2 dl vätska i taget och vispa tills den är klumpfri. Låt stå ca 30 min.

3. Värm en normalstor stekpanna. Klicka i vegosmör och rapsolja, låt fräsa tills det tystnar. Häll ner ca 0,8 dl (dvs lite mindre än 1 dl) smet i pannan och snurra runt pannan så smeten täcker hela botten.

4. Stek utan att röra pannkakan i ca 2 min, tills den stelnat i mitten och kanterna börjar få färg. Vänd pannkakan snabbt och stek i 30 sek till. Lägg över på en tallrik.

5. Vispa vegansk vispgrädde med lite färsk citronjuice och vaniljsocker med hjälp av en elvisp. Citronjuicen hjälper grädden att stelna bättre, droppa i lite i taget tills du blir nöjd och balansera smaken med vaniljsocker. Servera pannkakorna med grädde och sylt.

4 portioner

Hemköp chat icon