Servera med en sallad och middagen är klar! Servera istället för potatis till en bit fisk och middagen är om möjligt ännu mer klar? Otroligt kommer det bli, vilken väg du än väljer.
60 min
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Börja tomatsåsen med att hälla olivolja i en liten kastrull och fräs sen vitlöken i några minuter utan att den får färg. Lägg i tomaterna, salta och peppra. Låt puttra i ca 15 minuter och ställ såsen åt sidan.
3. Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull. Skär loss hela blad från savoykålen, 6-8 stycken är lagom, och förväll dem i några minuter så de mjuknar.
4. Lägg kålbladen på en ren kökshandduk för att rinna av.
5. Hacka paprikan i mindre bitar. Blanda kokt ris, paprika, ost, persilja, salt och peppar i en bunke.
6. Börja sedan göra dolmarna: Lägg ut kålbladen och fördela risblandningen i mitten av bladen. Vik ihop till små paket. Häll tomatsåsen i botten på en ugnsform och lägg dolmarna med viket neråt i i såsen. Pensla dem med olivolja, strö lite flingsalt över och baka i ugnen i ca 45 min.
7. Servera med en sallad eller som tillbehör till fisk eller kött.
4 portioner