Baka tortilla som i Texas, av vete. De här blir ”flikiga” på rätt sätt.
60 min
1. Blanda samman de torra ingredienserna.
2. Skär smöret i mindre bitar och blanda med mjölet som om du gör en smuldeg.
3. Häll på det varma vattnet. Blanda till en kletig deg.
4. Forma degen till en boll, täck med en handduk och låt vila 20 minuter.
5. Häll lite extra mjöl på ditt bakbord, dela upp degen i valnötsstora delar och rulla dem fint. Lägg dem i mjölet och platta till dem lite med fingrarna innan du kavlar dem, så tunna som möjligt.
6. Blir det för mycket mjöl på degen kan man daska av den lite lätt innan tortillan går ner i stekpannan — som när man bakar pizza.
7. Stek dem sedan i en torr teflonpanna på båda sidor tills de får färg.
8. Förvara dem invirade i folie eller en kökshandduk tills det är dags att äta.
16 portioner