60 min
Portioner: 4
RÖDLÖK & LINGONPICKLES:
1 rödlök skuren i ½ cm tjocka skivor
2 msk rårörda lingon
½ dl ättika, 12 %
1 dl socker
1 ½ dl vatten
SVAMPMAJONNÄS:
300 g blandsvamp, t ex kantareller eller annan höstsvamp
1 tsk rapsolja
1 bananschalottenlök, finhackad
1 msk dragon, strimlad färsk
1 dl majonnäs
salt och peppar
CITRONROSTADE ROTFRUKTER:
800 g rotfrukter, t ex morötter, palsternacka, svartrot
1 citron, rivet skal och saft
½ dl rapsolja
2–3 timjankvistar
salt och peppar
VILTBURGARE:
600 g viltfärs (eller annan färs)
1 tsk enbär, mortlad
1 tsk dijonsenap
1 romansallad, plockad i hela blad
4 hamburgerbröd
1. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i 2 msk rårörda lingon och rödlöksringarna och låt dra i en timme.
2. Tärna svampen i ca 1,5 cm stora bitar och stek tillsammans med lök i rapsoljan. Ta upp svampen och lägg åt sidan. Låt svalna. Blanda med majonnäs och dragon. Smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 230°.
4. Lägg rotfrukterna i en ugnsform med citronskal och saft, timjan och lite rapsolja. Krydda med salt och peppar. Rosta ca 20–25 min.
5. Blanda färsen med senapen och enbär. Platta ut till hamburgare, krydda med salt och peppar. Halstra i het panna 3–4 min på varje sida.
6. Rosta hamburgerbröden gyllenbruna på övervärme i ugnen och lägg ihop burgaren. Servera med rostade rotfrukter.