Vispad ricotta med jordgubbssallad
Recept från Garants midsommarguide. Jordgubbar är ett måste på midsommarfirandet - det är sen gammalt! Marinera dem och servera med vispad ricotta smaksatt med olivolja, basilika och balsamvinäger. Mums! Receptet räcker till ca 4-6 portioner.
40 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
222,75 kr
250 g
ricotta
6 blad
basilika
1 msk
honung
4 msk
olivolja (2 msk till jordgubbarna + 2 msk till ricottan)
1 skvätt
balsamvinäger
1 msk
balsamico
1 st
lime, zest
250 g
jordgubbar
1 nypa
salt
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Ingredienser
250 g
ricotta
6 blad
basilika
1 msk
honung
4 msk
olivolja (2 msk till jordgubbarna + 2 msk till ricottan)
1 skvätt
balsamvinäger
1 msk
balsamico
1 st
lime, zest
250 g
jordgubbar
1 nypa
salt
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Gör så här
-
Dela jordgubbar i skivor.
-
Blanda ihop 2 msk olivolja och 1 msk balsamico. Riv över skal från en lime och smaka av med salt. Lägg ner jordgubbarna och låt marinera i minst 30 minuter.
-
Dela basilika i mindre bitar. Mixa ihop tillsammans med ricotta, honung, 2 msk olivolja, salt och en skvätt balsamvinäger.
-
Lägg ut de skivade jordgubbarna på ett fat och bred ut ricottan ovanpå. Servera som ett enkelt tilltugg eller med en brödbit att doppa i krämen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
222,75 kr
Köpklart recept för
222,75 kr