Vispad ricotta med jordgubbssallad

Recept från Garants midsommarguide. Jordgubbar är ett måste på midsommarfirandet - det är sen gammalt! Marinera dem och servera med vispad ricotta smaksatt med olivolja, basilika och balsamvinäger. Mums! Receptet räcker till ca 4-6 portioner.

40 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

194,80 kr

Vispad ricotta med jordgubbssallad
  • 250 g

    ricotta

  • 6 blad

    basilika

  • 1 msk

    honung

  • 4 msk

    olivolja (2 msk till jordgubbarna + 2 msk till ricottan)

  • 1 skvätt

    balsamvinäger

  • 1 msk

    balsamico

  • 1 st

    lime, zest

  • 250 g

    jordgubbar

  • 1 nypa

    salt

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 250 g

    ricotta

  • 6 blad

    basilika

  • 1 msk

    honung

  • 4 msk

    olivolja (2 msk till jordgubbarna + 2 msk till ricottan)

  • 1 skvätt

    balsamvinäger

  • 1 msk

    balsamico

  • 1 st

    lime, zest

  • 250 g

    jordgubbar

  • 1 nypa

    salt

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

  1. Dela jordgubbar i skivor.

  2. Blanda ihop 2 msk olivolja och 1 msk balsamico. Riv över skal från en lime och smaka av med salt. Lägg ner jordgubbarna och låt marinera i minst 30 minuter.

  3. Dela basilika i mindre bitar. Mixa ihop tillsammans med ricotta, honung, 2 msk olivolja, salt och en skvätt balsamvinäger.

  4. Lägg ut de skivade jordgubbarna på ett fat och bred ut ricottan ovanpå. Servera som ett enkelt tilltugg eller med en brödbit att doppa i krämen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

194,80 kr

Köpklart recept för

194,80 kr