BOTTEN:
20 g färsk jäst
2 ½ dl vatten
ca 5 dl vetemjöl special
1 dl durumvete
½ dl olivolja
1 tsk salt
TOPPING:
2 dl crème fraiche
grönkål
salsiccia (färskkorv piccante)
parmesan
BOTTEN:
20 g färsk jäst
2 ½ dl vatten
ca 5 dl vetemjöl special
1 dl durumvete
½ dl olivolja
1 tsk salt
TOPPING:
2 dl crème fraiche
grönkål
salsiccia (färskkorv piccante)
parmesan
1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i några minuter.
2. Jäs i rumstemperatur ca 45 minuter.
3. Dela degen i 4 delar och knåda till bollar, låt vila ca 10 minuter så blir de lättkavlade.
4. Ta bort skinnet från salsiccian och smula i mindre bitar. Bred på crème fraiche och toppa pizzan.
5. Sätt ugnen på undervärme 250° och förvärm plåten ca 10 minuter. Grädda pizzan på varm plåt ca 10 minuter tills knaprig och fin.
Tips: Går jättebra att ta vegetarisk chorizo på istället!