Hemköp

Wokade nudlar med biff och grönkål

20 min

Wokade nudlar med biff och grönkål

Portioner: 4

Ingredienser

200 g äggnudlar
4 msk olja
400 g ryggbiff
1 vitlöksklyfta
1 knippe salladslök
1 grönkål

MARINAD:
1 msk färskriven ingefära
1 krm salt
1 krm socker
1 msk soja
1 msk ostronsås
1 msk sesam

SÅS:
2 msk socker
2 msk soja
2 msk ostronsås
2 msk sesam

Gör så här

1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Skär biffen i strimlor och låt marinera i ca 30 min i kylskåp.

2. Skölj, ansa och skär salladslöken i 4 cm långa bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.

3. Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål

4. Koka nudlarna i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt förpackningens anvisningar. Låt rinna av. Hetta upp hälften av oljan i en wok. Stek nudlarna knapriga under omrörning. Ta upp och lägg på ett fat så länge. Stek grönkålen krispig, lägg åt sidan.

5. Låt biffen rinna av från marinaden. Hetta upp resten av oljan i woken. Stek vitlök och biff under omrörning 3 min. Tillsätt salladslöken och häll över såsen. Blanda med nudlar och kål. Servera.

Hemköp chat icon