Snabba middagsmackor, eller Zapienkanka, funkar också toppen som förrätt om du gör dem mindre, eller som utflyktsmat för hela familjen. Zeina Mourtada står för receptet.
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
185,12 kr
25 g
smör till stekning (+ ca.1 msk att bre med)
1 st
finhackad gul lök
300 g
skivade färska champinjoner (eller annan svamp)
1 st
stor baguette
150 g
riven ost
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILL SERVERING
1 dl
ketchup eller sriracha
1 knippe
finhackad gräslök eller persilja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
25 g
smör till stekning (+ ca.1 msk att bre med)
1 st
finhackad gul lök
300 g
skivade färska champinjoner (eller annan svamp)
1 st
stor baguette
150 g
riven ost
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILL SERVERING
1 dl
ketchup eller sriracha
1 knippe
finhackad gräslök eller persilja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Värm ugnen till 225°C.
2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek löken tills den fått lite färg. Lägg i champinjonerna och stek dem tills de slutar vätska sig och får fin färg. Smaka av med salt och peppar.
3. Dela baguetten i fyra delar och dela sedan varje bit på mitten. Bred smör på bröden och lägg dem på en plåt. Toppa med champinjonfyllningen och riven ost.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 7 min. Strö över gräslök eller persilja och servera genast, med sriracha eller ketchup.
Köpklart recept för totalt
185,12 kr
Köpklart recept för
185,12 kr