Polska varma mackor med svamp
Snabba middagsmackor, eller Zapienkanka, funkar också toppen som förrätt om du gör dem mindre, eller som utflyktsmat för hela familjen. Zeina Mourtada står för receptet.
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
192,92 kr
25 g
smör till stekning (+ ca.1 msk att bre med)
1 st
finhackad gul lök
300 g
skivade färska champinjoner (eller annan svamp)
1 st
stor baguette
150 g
riven ost
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILL SERVERING
1 dl
ketchup eller sriracha
1 knippe
finhackad gräslök eller persilja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Ingredienser
25 g
smör till stekning (+ ca.1 msk att bre med)
1 st
finhackad gul lök
300 g
skivade färska champinjoner (eller annan svamp)
1 st
stor baguette
150 g
riven ost
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILL SERVERING
1 dl
ketchup eller sriracha
1 knippe
finhackad gräslök eller persilja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Gör så här
1. Värm ugnen till 225°C.
2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek löken tills den fått lite färg. Lägg i champinjonerna och stek dem tills de slutar vätska sig och får fin färg. Smaka av med salt och peppar.
3. Dela baguetten i fyra delar och dela sedan varje bit på mitten. Bred smör på bröden och lägg dem på en plåt. Toppa med champinjonfyllningen och riven ost.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 7 min. Strö över gräslök eller persilja och servera genast, med sriracha eller ketchup.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
192,92 kr
Köpklart recept för
192,92 kr