Hemköp

Zucchini- & halloumibollar med quinoasallad och rawfoodkräm

20 min

Zucchini- & halloumibollar med quinoasallad och rawfoodkräm

Portioner: 4

Ingredienser

BOLLAR:
1 frp kikärtor á 380 g
1 ägg
1 zucchini ca 350 g
1 morot
200 g halloumi, Garant
1 dl soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 dl ströbröd
½ tsk salt
svartpeppar
1 msk olivolja

QUINOASALLAD:
2 dl quinoa
1 buljongtärning, grönsak
1 påse bladspenat
1 liten rödlök
½ zucchini, tärnad
olivolja
100 g pumpafrön, Garant

RAWFOODKRÄM:
3 dl cashewnötter
2 msk äppelcidervinäger
½ dl olivolja
½ dl vatten
​salt och svartpeppar

Gör så här

1. Skölj kikärtorna, låt rinna av och mixa med ägg och vitlök.
2. Riv zucchini grovt och lägg i durkslag, salta lätt och låt stå 5 minuter. Pressa ur vätskan med händerna.
3. Riv morötter och halloumi grovt. Hacka soltorkade tomater. Blanda samman alla ingredienser till bollarna.
4. Koka quinoan med en buljongtärning i rikligt med vatten, ca 20 minuter.
5. Forma smeten till bollar eller biffar och stek gyllenbruna i olivolja.
6. Häll av quinoan i en sil och låt rinna av. Tärna zucchinihalvan och skiva rödlöken tunt. Blanda ihop alla ingredienser till quinoasalladen och servera med biffarna.
7. RAWFOODKRÄM: Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten minst 1 timme. Mixa alla ingredienser i en matberedare, smaka av med salt och svartpeppar. Tips, smaksätt gärna med chili eller färska örter för mer smak.

Hemköp chat icon