BOLLAR:
1 frp kikärtor á 380 g
1 ägg
1 zucchini ca 350 g
1 morot
200 g halloumi, Garant
1 dl soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 dl ströbröd
½ tsk salt
svartpeppar
1 msk olivolja
QUINOASALLAD:
2 dl quinoa
1 buljongtärning, grönsak
1 påse bladspenat
1 liten rödlök
½ zucchini, tärnad
olivolja
100 g pumpafrön, Garant
RAWFOODKRÄM:
3 dl cashewnötter
2 msk äppelcidervinäger
½ dl olivolja
½ dl vatten
salt och svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
Ingredienser
BOLLAR:
1 frp kikärtor á 380 g
1 ägg
1 zucchini ca 350 g
1 morot
200 g halloumi, Garant
1 dl soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 dl ströbröd
½ tsk salt
svartpeppar
1 msk olivolja
QUINOASALLAD:
2 dl quinoa
1 buljongtärning, grönsak
1 påse bladspenat
1 liten rödlök
½ zucchini, tärnad
olivolja
100 g pumpafrön, Garant
RAWFOODKRÄM:
3 dl cashewnötter
2 msk äppelcidervinäger
½ dl olivolja
½ dl vatten
salt och svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
Gör så här
1. Skölj kikärtorna, låt rinna av och mixa med ägg och vitlök.
2. Riv zucchini grovt och lägg i durkslag, salta lätt och låt stå 5 minuter. Pressa ur vätskan med händerna.
3. Riv morötter och halloumi grovt. Hacka soltorkade tomater. Blanda samman alla ingredienser till bollarna.
4. Koka quinoan med en buljongtärning i rikligt med vatten, ca 20 minuter.
5. Forma smeten till bollar eller biffar och stek gyllenbruna i olivolja.
6. Häll av quinoan i en sil och låt rinna av. Tärna zucchinihalvan och skiva rödlöken tunt. Blanda ihop alla ingredienser till quinoasalladen och servera med biffarna.
7. RAWFOODKRÄM: Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten minst 1 timme. Mixa alla ingredienser i en matberedare, smaka av med salt och svartpeppar. Tips, smaksätt gärna med chili eller färska örter för mer smak.