75 min
Portioner: 4
PAJDEG:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
FYLLNING:
200 g fetaost
3 ägg
2 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk pesto
1 zucchini, skivad på längden
SALLAD:
1 ask körsbärstomater
½ kruka basilika, grovhackad
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
1. Arbeta snabbt ihop pajdegen och tryck ut i en form med löstagbar botten. Ställ i kylskåp minst 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda skalet lätt gyllene ca 10 minuter.
3. Smula ner osten i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, pesto, salt och peppar och häll över osten.
4. Hyvla zucchinin på längden och lägg överst på pajen. Pensla med lite olja.
5. Grädda ca 30 minuter. Servera varm eller kall tillsammans med tomatsalladen.