Hemköp

Zucchinivåffla med avokadokräm och rökt lax

Matiga våfflor med både riven zucchini och halloumi i smeten blir en utmärkt lunch för den som lämnat sylt- och gräddestadiet. Lika gott, men inte lika sött. Toppa med avokadokräm och rökt lax.

20 min

Zucchinivåffla med avokadokräm och rökt lax

Ingredienser

VÅFFLOR

  • 4 st
    ägg
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 2 dl
    vetemjöl
  • 500 g
    grovrivnen zucchini (ca. 3 st)
  • 2 st
    finhackade schalottenlökar
  • 1 st
    riven vitlöksklyfta
  • 1 paket
    riven halloumi
  • 50 g
    riven parmesanost
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 tsk
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

AVOKADOKRÄM

  • 3 st
    avokado
  • 0.5 st
    citron, saft från
  • 3 msk
    crème fraiche
  • 1 nypa
    salt

TOPPING

  • 8 skivor
    rökt lax
  • 1 påse
    machésallad
  • 100 g
    körsbärstomater
  • 1 st
    riven färsk pepparrot

Gör så här

1. Blanda samman ägg, crème fraiche och vetemjöl till en slät smet. Vänd ner övriga ingredienser och låt smeten stå ca 10 min. Grädda på medelvärme ett par minuter i våffeljärn.

2. Mixa avokadokrämen och smaka av med salt.

3. Servera våfflan med avokadokräm, toppa med rökt lax, sallad, tomat och avsluta med att riva pepparrot över.

4 portioner

Hemköp chat icon