Matiga våfflor med både riven zucchini och halloumi i smeten blir en utmärkt lunch för den som lämnat sylt- och gräddestadiet. Lika gott, men inte lika sött. Toppa med avokadokräm och rökt lax.
20 min
19 ingredienser
Köpklart recept för totalt
386,35 kr
VÅFFLOR
4 st
ägg
1 dl
crème fraiche
2 dl
vetemjöl
500 g
grovrivnen zucchini (ca. 3 st)
2 st
finhackade schalottenlökar
1 st
riven vitlöksklyfta
1 paket
riven halloumi
50 g
riven parmesanost
2 msk
olivolja
2 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
AVOKADOKRÄM
3 st
avokado
0.5 st
citron, saft från
3 msk
crème fraiche
1 nypa
salt
TOPPING
8 skivor
rökt lax
1 påse
machésallad
100 g
körsbärstomater
1 st
riven färsk pepparrot
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
VÅFFLOR
4 st
ägg
1 dl
crème fraiche
2 dl
vetemjöl
500 g
grovrivnen zucchini (ca. 3 st)
2 st
finhackade schalottenlökar
1 st
riven vitlöksklyfta
1 paket
riven halloumi
50 g
riven parmesanost
2 msk
olivolja
2 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
AVOKADOKRÄM
3 st
avokado
0.5 st
citron, saft från
3 msk
crème fraiche
1 nypa
salt
TOPPING
8 skivor
rökt lax
1 påse
machésallad
100 g
körsbärstomater
1 st
riven färsk pepparrot
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
1. Blanda samman ägg, crème fraiche och vetemjöl till en slät smet. Vänd ner övriga ingredienser och låt smeten stå ca 10 min. Grädda på medelvärme ett par minuter i våffeljärn.
2. Mixa avokadokrämen och smaka av med salt.
3. Servera våfflan med avokadokräm, toppa med rökt lax, sallad, tomat och avsluta med att riva pepparrot över.
Köpklart recept för totalt
386,35 kr
Köpklart recept för
386,35 kr